ΚοινωνίαΑρχείο

Η «Ντάικα» φύλακας άγγελος για τα κυνηγόσκυλα στην Ερμιονίδα

H Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα των Κυνηγετικών Συλλόγων του Νομού Αργολίδας για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος που σημειώθηκε από την τοποθέτηση δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες) στην περιοχή τους, ζήτησε και έλαβε από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης – Δωδεκανήσου την συνδρομή συνεργείο αποτελούμενο από τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Σπύρο Νηστικάκη και τον εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης την «Ντάικα».

Σε συνεργασία με τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Γ΄ Κ.Ο.Π. Θεόδωρο Στάγια και Γιώργο Μαστοράκη κατάφεραν να επιχειρήσουν, δύο ημέρες πριν την ανακοίνωση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, στην Ερμιονίδα.

25 φόλες για κυνηγετικούς σκύλους βρέθηκαν από σκύλο ανίχνευσης στην Ερμιονίδα

 

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου εντόπισαν στην περιοχή Δισκιουργιά Ερμιόνης 21 φόλες, ενώ την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στην περιοχή Βουρλιά Πελεής Ερμιονίδας εντόπισαν 4 φόλες καθώς και έναν δηλητηριασμένο σκύλο.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης – Δωδεκανήσου και ιδιαίτερα στον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της Α΄Κ.Ο.Κ.Δ. Νηστικάκη Σπύρο για την συνδρομή του και ευελπιστεί ότι θα επανέλθει για την επιχείρηση και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου για τις οποίες οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι έχουν ενημερώσει σχετικά.

25 φόλες για κυνηγετικούς σκύλους βρέθηκαν από σκύλο ανίχνευσης στην Ερμιονίδα

 

Όπως αναφέρει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου: «Καταδικάζουμε δε απερίφραστα την εξωφρενική αυτή πρακτική κάποιων ασυνείδητων που με απάνθρωπο τρόπο βασανίζουν τα ανυπεράσπιστα ζώα, και δηλώνουμε ευθαρσώς ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να οδηγηθούν ενώπιον την δικαιοσύνης».