ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός για τον Αμβρόσιο: Του είπαν να μείνει στο νοσοκομείο και εκείνος έφυγε!

Τελικά υπάρχει κορωνοϊός και για τον μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο, ο οποίος δήλωσε πως είναι θετικός προσερχόμενος στο Νοσοκομείο Ρίου, συνοδεύοντας τον διάδοχό του, Μητροπολίτη Ιερώνυμο ο οποίος παρέμεινε για νοσηλεία καθώς διαγνώστηκε κι αυτός θετικός στον Covid-19.

Οι γιατροί προέτρεψαν τον Αμβρόσιο να παραμείνει για νοσηλεία καθώς έχει προβλήματα με την υγεία του, αλλά εκείνος αρνήθηκε! Υπέγραψε μάλιστα χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης της Αχαΐας, για το θέμα έχει ενημερωθεί ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο Αμβρόσιος παραμένει σε κατ’ οίκον καραντίνα, Να σημειωθεί πως το τεστ το έκανε σε ιδιωτικό κέντρο.

Αφορισμοί σε Μητσοτάκη, Χαρδαλιά, Κεραμέως

Ο Αμβρόσιος είναι από τους πιο σκληροπυρηνικούς ιεράρχες έχοντας απειλήσει με αφορισμούς και προτρέποντας τους πιστούς να μην φορούν μάσκες. Ο ίδιος πιστεύει πως δεν υπάρχει κορωνοϊός -παρότι τον κόλλησε και ο ίδιος- ενώ κατά καιρούς έχει ξεσηκώσει θύελλα με τις τοποθετήσεις του.

«Αν θέλετε να προφυλαχθείτε από τον κορωνοϊό, αντί να φορέσετε την μάσκα, με την οποίαν μας μεταμορφώνουν σε “μασκαράδες”, πλησιάστε τον Θεό, τρέξτε στην Εκκλησία», έλεγε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων πρόσφατα είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη με αφορμή τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Τότε ο Αμβρόσιος είχε καλέσει τους πιστούς να μην φορούν μάσκα και να σπεύσουν στην εκκλησία. Κάλεσμα το οποίο, εκτός από επικίνδυνο, είναι και τυπικά παράνομο.

Επίσης ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ήταν αυτός που απειλούσε με αφορισμό πέραν της υπουργού Νίκης Κεραμέως, τον πρωθυπουργού, Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και το Νίκο Χαρδαλιά.

Με παλαιότερη ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο κ. Αμβρόσιος αποκάλυπτε ότι είχε στείλει προσωπική επιστολή προς την κ. Κεραμέως την 1η Μαΐου, καλώντας την να ανακαλέσει για όσα είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφορικά με τη Θεία Κοινωνία και ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο.