ΟικονομίαΑρχείο

Ενίσχυση και στους ψαράδες που πλήττονται από τον κορωνοϊό

Ενίσχυση και για τους ψαράδες που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού και την επιβαλλόμενη καραντίνα ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών που πραγματοποιεί το Υπουργείο.

Μάλιστα η σχετική πληρωμή της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) προς τους παράκτιους αλιείς εγκρίθηκε ήδη και το συνολικό ποσό που ανέρχεται σε 11.293.857,03 ευρώ πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020.

Σε σχετική δήλωση του ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε κανείς Έλληνας αγρότης να μη μείνει απροστάτευτος απέναντι στις δυσκολίες που έχουν προκαλέσει οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Είναι η πρώτη φορά που ο κλάδος της παράκτιας αλιείας λαμβάνει οποιαδήποτε ενίσχυση, ενδεικτικό της ευαισθησίας με την οποία προσεγγίζει τα ζητήματα του κλάδου η κυβέρνηση και ο υπουργός προσωπικά, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης