ΚοινωνίαΑρχείο

Αντιφασιστικό Μέτωπο Αργολίδας: Ενάντια σε απαγορεύσεις και κρατική καταστολή

Το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας με αφορμή την Επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, απέδειξε ότι η βασική επιδίωξή της δεν ήταν η προστασία της υγείας του λαού, αλλά ο περιορισμός στο ελάχιστο δυνατό της επιβάρυνσης για το κεφάλαιο. Δεν έλαβε κανένα μέτρο αποφυγής της διασποράς σε μαζικούς χώρους δουλειάς, βιομηχανίες, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών κ.λπ. και κανένα μέτρο ενίσχυσης των ΜΜΜ.

Το ίδιο εγκληματική ήταν και η επιλογή να ανοίξει τα σχολεία χωρίς να έχει διασφαλίσει στοιχειώδεις όρους, με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, με προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικών και με την αξιοποίηση επιπλέον χώρων για σχολεία.

Η κυβέρνηση αρνήθηκε πεισματικά να προχωρήσει σε προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, στήριξη της πρωτοβάθμιας υγείας, αύξηση των ΜΕΘ και του απαραίτητου εξοπλισμού και ταυτόχρονα άνοιξε τον τουρισμό χωρίς ουσιαστικό έλεγχο.

Ούτε και σήμερα, μπροστά στην κατάρρευση του συστήματος υγείας, δεν αποκλίνει από τις πολιτικές της προτεραιότητες, αποζημιώνοντας αδρά τους ιδιώτες κλινικάρχες, αντί να προχωρήσει σε επίταξη. Η κυβέρνηση ξοδεύει δισεκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς και επιλέγει να χρηματοδοτήσει κάθε πιθανό μηχανισμό στήριξης της πολιτικής της (ΜΜΕ, μονάδες καταστολής, ημέτερους επιχειρηματίες).

Με πρόφαση το lock-down η κυβέρνηση απαγορεύει την συνάθροιση άνω των 3 ατόμων ουσιαστικά δηλαδή τον 3ήμερο εορτασμό και την πορεία του Πολυτεχνείου, γεγονός που ήδη καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η μετάδοση βέβαια του ιού έχει αποδειχτεί κατά παραδοχή και της ίδιας της κυβέρνησης ότι είναι αμελητέα σε συναθροίσεις σε ανοιχτούς χώρους ειδικά όταν σε αυτές τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα (μάσκες, αποστάσεις). Τα μέτρα αυτά απέδειξαν ότι τα τηρούν όλοι οι κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς που διοργανώνουν κάθε χρόνο το Πολυτεχνείο (συγκέντρωση Εργατικής Πρωτομαγιάς, πρόσφατη συγκέντρωση στο Εφετείο, κτλ).

Στόχος της απαγόρευσης είναι να μπορεί η κυβέρνηση να νομοθετεί αντιλαϊκά μέτρα χωρίς την παρουσία της ενοχλητικής κοινωνικής διαμαρτυρίας. Εν μέσω πανδημίας επέλεξε να περάσει τον νόμο περιορισμού των διαδηλώσεων, τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο, τον Πτωχευτικό Κώδικα και ήδη ετοιμάζει τους νόμους για τα εργασιακά, τον συνδικαλισμό, την βάση του 10 για τους μαθητές, τις διαγραφές για τους φοιτητές, την υποχρεωτική στράτευση στα 18 και την αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της. Η ανοιχτά όμως φιλοχουντική και ακροδεξιά ένταξη πολλών πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ (Γεωργιάδης, Βορίδης, κ.α.) που από χρόνια απαιτούν την απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου, κάνει φανερή σε όλη την κοινωνία την πραγματική τους πρόθεση που κάθε άλλο παρά η προστασία της δημόσιας υγείας είναι.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ! – ΔΕΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ»