ΚοινωνίαΑρχείο

Καιρός: Πότε θα χτυπήσει Άργος και Ναύπλιο ο αντικυκλώνας «Ωμέγα Εμποδιστής»

Με κακοκαιρία θα κυλήσει όπως όλα δείχνουν η νέα εβδομάδα στην Ελλάδα, ενώ καθώς θα πηγαίνουμε προς το Σαββατοκύριακο θα έρθει αρκετό κρύο, βροχές, καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι, ακόμη και χιόνια στα ορεινά

Αιτία γι αυτή την εξέλιξη είναι ο αντικυκλώνας ή αλλιώς το πεδίο υψηλών πιέσεων που θα αναπτυχθεί αρχικά στη δυτική Ευρώπη και στη συνέχεια θα εξαπλωθεί προς τα κεντρικά βορειοανατολικά τμήματα της Γηραιάς ηπείρου ο οποίος φέρει τον σχηματισμό του γράμματος «Ωμέγα» της ελληνικής αλφάβητου και στην ουσία φέρνει τον καιρό από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης μια κυκλοφορία που στην μετεωρολογία ονομάζεται μεσημβρινή.

Έρχεται κακοκαιρία «Ωμέγα εμποδιστής» - Βροχές, καταιγίδες και κρύο την επόμενη εβδομάδα

 

Ο καιρός στην Πελοπόννησο θα παραμείνει σχετικά καλός μέχρι και την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να πέσουν οι πρώτες βροχές. Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου θα υπάρξει μια βελτίωση η οποία θα είναι πρόσκαιρη, καθώς το Σαββατοκύριακο 21-22 Νοεμβρίου, Ναύπλιο και Άργος, καθώς και οι υπόλοιπες πόλεις της Περιφέρειας, θα δεχθούν πίεση από τον «Ωμέγα» Εμποδιστή, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους.

Το φαινόμενο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αναμένεται να «χτυπήσει» την Αργολίδα από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής, που αυτή τη φορά δεν θα είναι ιδανική για βουτιές, όπως η προηγούμενη. Πιο ασφαλείς προβλέψεις θα υπάρξουν προς το τέλος της εβδομάδας.

Καιρός εβδομάδας Ναύπλιο

Καιρός εβδομάδας Ναύπλιο

 

Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Παρασκευή

ΤΡΙΤΗ 17-11-2020
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18-11-2020
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες να είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας, κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα από νωρίς το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 19-11-2020
Στα βορειοδυτικά νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας, κυρίως στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-11-2020
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια, κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όμως τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν και θα αυξηθούν οι νεφώσεις στα δυτικά, οπότε τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά της ανατολικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις, στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Τη νύχτα στο Ιόνιο οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.