ΚοινωνίαΑρχείο

Εορτασμός Πολυτεχνείου: Πήραν προφυλάξεις από covid-19 και αστυνομία

Ούτε ο κορωνοϊός ούτε τα πρωτάκουστα αστυνομικά μέτρα κατάφεραν να εμποδίσουν τον εορτασμό εκείνων που θυσιάστηκαν για να επανέλθει η δημοκρατία στην χώρα μας.

Τότε κόντρα στην αστυνομία και εν μέρει στον στρατό, σήμερα κόντρα σε μια ηγεσία της αστυνομίας που αντέγραψε επί τω χείρω τους νόμους της χούντας και επέβαλε απαγορεύσεις που θα έπρεπε να είχαν την βούλα της βουλής κι όχι την βούληση του Χρυσοχοΐδη.

αντιεξουσιαστές

 

Σήμερα το πρωί στις 11πμ, μέλη του Αναρχικού και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν έξω από το εργατικό κέντρο Άργους, σε δυάδες και με μάσκες προκειμένου να τιμήσουν τους αγώνες του Πολυτεχνείου. Ανήρτησαν πανό και έκαναν αναφορές στους αγώνες που παρέμειναν ανολοκλήρωτοι.

αντιεξουσιαστές πανό

 

Μερικές ώρες πριν το βράδυ της 16ης  προς την 17η Νοέμβρη αναρχικοί σήκωσαν πανό στο κέντρο του Άργους.

Αναρχική Συνέλευση Άργους Lupus πανό πολυτεχνείου

 

Στο Ναύπλιο, από το πρωί και παρά τους βανδαλισμούς, ένα μικρό πανό στο 1ο Δημοτικό σχολείο καλούσε τους πολίτες να αφήσουν ένα λουλούδι, σε ανάμνηση εκείνων που αγωνίστηκαν στο Πολυτεχνείο το 1973 και φύτεψαν τον σπόρο της ελευθερίας που άνθισε μερικούς μήνες αργότερα με την κατάλυση της χούντας μετά την προδοσία της Κύπρου.

Πανό Πολυτεχνείου Ναύπλιο

 

Την ίδια μέρα το Απόγευμα, ομάδα φοιτητριών, φοιτητών της σχολής καλών τεχνών πλησίασε κι αυτή στο 1ο δημοτικό και άφησε άνθη και στιχάκια, στον αυτοσχεδιασμένο χώρο μνήμης.

Την ίδια περίπου ώρα μέλη εργατικών σωματίων Αργολίδας απέδωσαν με τον δικό τους τρόπο τιμή στους αγώνες του Νοέμβρη, έξω από το εργατικό κέντρο του Άργους, λαμβάνοντας και αυτοί τα αναγκαία μέτρα κατά της Πανδημίας.