ΚοινωνίαΑρχείο

Ενίσχυση από την Αργολίδα: Έξι νοσηλεύτριες από το Νοσοκομείο Άργους στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης

Έξι νοσηλεύτριες από το Νοσοκομείο Άργους πρόκειται να μετακινηθούν εθελοντικά τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μια περιοχή που βρίσκεται στο «κόκκινο» σε κρούσματα κορωνοϊού και νοσηλευόμενους. 

Στο ΑΧΕΠΑ ήδη νοσούν 160 εργαζόμενοι ενώ διασωληνωμένος νοσηλεύεται ακόμη και επικεφαλής της Υγειονομικής Περιφέρειας. Το νοσοκομείο ενισχύεται άμεσα με τουλάχιστον 20 άτομα προσωπικό από άλλες μονάδες του ΕΣΥ από διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Ήδη έχει αρχίσει να μεταφέρεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλευτικό προσωπικό τα οποία είναι εξειδικευμένα στη λειτουργία των ΜΕΘ. Πρόκειται σε πρώτη φάση για 15 άτομα από Κρήτη και Δράμα. Το προσωπικό από το Άργος αν και δεν διαθέτει ανάλογη εμπειρία γιατί το νοσοκομείο της πόλης δεν διαθέτει κρεβάτια εντατικής, ωστόσο προέρχεται από περιοχή με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την 6η ΥΠΕ, όπου υπάγονται τα νοσοκομεία της Πελοποννήσου, το προσεχές διάστημα πρόκειται να γίνουν συνολικά 50 μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού με προορισμό τη Μακεδονία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας COVID που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης είναι 211. Από αυτές οι 199 είναι κατειλημμένες με την πληρότητα να αγγίζει το 94%.