ΟικονομίαΑρχείο

Ενίσχυση ανάσα για ελαιοπαραγωγούς στην Ερμιονίδα. Πού μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους

Ύστερα από αίτημα της ΕΑΣ Αργολίδας για παραχώρηση δημοτικού χώρου για την εξυπηρέτηση των ελαιοπαραγωγών του Δήμου Ερμιονίδας, για την «Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19», ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος ενημερώνει για τα σημεία στα οποία θα διατεθούν γι’ αυτό το σκοπό.

Στην ΕΡΜΙΟΝΗ
Αίθουσα του δημοτικού κτιρίου Ερμιόνης, τις ημέρες Δευτέρα 23.11.2020, Τρίτη 24.11.2020 και ώρες 08.30 έως 14.30

Στο ΚΡΑΝΙΔΙ
στην Υπηρεσία Καθαριότητας – Αποθήκες Δήμου Ερμιονίδας – Μηλίνδρα Κρανιδίου από την Τετάρτη 25.11.2020 και ώρες 08.30 έως 14.30 καθημερινά, μέχρι την λήξη της υποβολής των δηλώσεων.

Η ενίσχυση

Η οικονομική ενίσχυση συνολικά με 126 εκατομμυρίων ευρώ, χορηγείται εφάπαξ για να αποζημιώσει τους δικαιούχους ανά την Ελλάδα, λόγω της σοβαρής μείωσης του εισοδήματός τους από τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της αγοράς, εξαιτίας της πανδημίας.

Ο υπολογισμός του ύψους ενίσχυσης πραγματοποιείται ανά δικαιούχο σύμφωνα με την κλάση εκταρίων της επιλέξιμης έκτασης.

Το ύψος ενίσχυσης για κάθε κλάση επιλέξιμης έκτασης ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο ως εξής:

Πίνακας

 

Το σύνολο των ποσών στήριξης που μπορεί να λάβει ένας δικαιούχος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19, όσον αφορά στον πρωτογενή τομέα δεν μπορεί να ξεπερνά το ποσό των 7.000 ευρώ.

Δικαιούχοι του μέτρου μπορούν να κριθούν φυσικά πρόσωπα τα οποία:

  • είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Η ιδιότητα αυτή αποδεικνύεται από την εγγραφή / χαρακτηρισμό τους ως Κατά Κύριο Επάγγελμα Αγρότες (ΚΚΕΑ) στο Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), όπως τηρείται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έως και τη λήξη υποβολής φορολογικής δήλωσης έτους 2020 (εισοδήματα έτους 2019) και
  • έχουν στη νόμιμη κατοχή τους επιλέξιμη προσδιορισθείσα έκταση αγροτεμαχίων με καλλιέργειες ελιάς ελαιοποιήσιμης ή/και διπλής κατεύθυνσης, εξαιρουμένης της ποικιλίας Καλαμών (Καλαματιανή, Τσιγκόλι, Αετονύχι), διπλής κατεύθυνσης, όπως αυτή προκύπτει από την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος χρήσης 2019 κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2020.

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης – πληρωμής έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στις 27 Νοεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέτουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό, στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/M21.