ΚοινωνίαΑρχείο

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Η μεγάλη κατολίσθηση του Ισθμού on camera

Μια ολόκληρη πλαγιά από τα πρανή της πλευράς της Πελοποννήσου κατέρρευσε χθες βράδυ στη Διώρυγα της Κορίνθου, την ώρα μάλιστα που την διέπλεε φορτηγό πλοίο ρυμουκλούμενο από τον Κορινθιακό προς το Σαρωνικό κόλπο!

Εκ θαύματος και μόνο αποσωβήθηκαν τα χειρότερα αφού η κατάρρευση του χωμάτινου όγκου δημιούργησε απόνερα που παρολίγο να βυθίσουν τα δύο πλοία.

Αμέσως ενημερώθηκε για το περιστατικό η Λιμενική Αρχή Κορίνθου και οι εργασίες αποκόλλησης του πλοίου από πλωτό γερανό ξεκίνησαν άμεσα. 

Το φορτηγό πλοίο «SEAVEN STAR» με  17 μέλη πλήρωμα, αποκολλήθηκε και στη συνέχεια αγκυροβόλησε με ασφάλεια εκτός του λιμένα Κορίνθου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες επιθεώρησης των υφάλων.

Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύθηκε προσωρινά μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία “Διώρυγος Κορίνθου”, «η κατάπτωση σημειώθηκε στην ίδια χιλιομετρική θέση του βιολογικού που καταγράφηκε και στις 13 Νοεμβρίου, λόγω πιθανών γεωλογικών φαινομένων στην συγκεκριμένη θέση».

Σύμφωνα πάντα με την εταιρία, «οι εργασίες θα εκτελούνται επί 24ώρου βάσεως, έως ότου απομακρυνθεί όλη η ποσότητα των εκτιμώμενων 1.200 κυβικών, ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 24 Νοεμβρίου και η διώρυγα θα λειτουργήσει κανονικά εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από το korinthostv.gr: