Site icon Αρχείο anagnostis.org

Lockdown: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την σταδιακή άρση του

nafplio-vradi-lockdown_4

Τις κρίσιμες ημερομηνίες για την σταδιακή άρση του lockdown, πριν τα Χριστούγεννα, αποκαλύπτουν πληροφορίες που εισρέουν στα δημοσιογραφικά γραφεία. Βέβαια, από την άλλη, θεωρείται παραπάνω από βέβαιο, ότι η επέκταση του “λουκέτου” θα φτάσει τουλάχιστον έως τις 6 Δεκεμβρίου, είδηση την οποία ανέφερε κατά την παρουσία του σε τηλεοπτικό σταθμό και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Να το θεωρείτε δεδομένο μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμπουλίδης και ξεκαθάρισε πως περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν και μετά τις 6 Δεκεμβρίου.

Άλλωστε από την περασμένη εβδομάδα λοιμωξιολόγοι και κυβερνητικά στελέχη χαρακτήριζαν την άρση του Lockdown στις 30 Νοεμβρίου, ως αδύνατη.

Πότε και πώς θα γίνει η άρση – Οι ημερομηνίες «κλειδιά»

Αν και ο Πρωθυπουργός εξήγησε χθες πως η σταδιακή άρση των περιορισμών δεν θα βασίζεται «τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα», δηλαδή την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ωστόσο υπάρχουν τρεις ημερομηνίες – «κλειδιά» για την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας.

Τον τελευταίο λόγο, βέβαια, έχει η επιτροπή η οποία αναμένεται να εισηγηθεί τη διαδικασία άρσης των μέτρων, με βάση την όποια αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, στα τέλη της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα,

η Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

η Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

η Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

Exit mobile version