ΚοινωνίαΑρχείο

Τεστ κορωνοϊού για εργάτες γης στην Αργολίδα πριν να είναι αργά

Τα τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού (rapid test), που προμηθεύθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις ανάγκες ελέγχου των εργατών γης τρίτων χωρών παρέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος στη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργους Μαρία Σαρίδη και την γιατρό της ΚΟΜΥ Αργολίδας Μαρίνα Βώσσου, σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.

«Οι χώροι όπου αυτήν την περίοδο δουλεύουν οι εργάτες γης αποτελούν επικίνδυνες δυνητικές εστίες διασποράς του κορωνοϊού» δήλωσε ο Γ. Μαλτέζος, επισημαίνοντας, για ακόμα μια φορά, ότι «θα βγούμε από αυτή την κρίση με την τήρηση των μέτρων και με τη συνεργασία όλων».

Παραδόθηκαν από την Π.Ε. Αργολίδας τα ράπιντ τεστ για τους εργάτες γης

 

Παραδόθηκαν από την Π.Ε. Αργολίδας τα ράπιντ τεστ για τους εργάτες γης

 

Μεσσηνία: Φέρτε τους εργάτες για εξέταση

Τα τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού (rapid test), που προμηθεύθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις ανάγκες ελέγχου των εργατών γης τρίτων χωρών παρέδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος στα Κέντρα Υγείας Μεσσήνης, Πύλου, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Μελιγαλά καθώς και στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, δημόσιες δομές υγείας.

Ο αντιπεριφερειάρχης είχε συνεργασία με τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας, στο πλαίσιο της οποίας ενημερώθηκε αφ’ ενός για τη διαδικασία των ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα και αφ’ ετέρου για τον προγραμματισμό όσον αφορά τη διενέργεια ελέγχων στους εργάτες γης, οι οποίοι προσκλήθηκαν κυρίως από ελαιοπαραγωγούς και συμμετέχουν στην ελαιοκομιδή.

Σε δηλώσεις του, ο Στ. Αναστασόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Καλώ προσωπικά τον κάθε ελαιοπαραγωγό που έχει προσκαλέσει εργάτες τρίτων χωρών, οι οποίοι έχουν ήδη φτάσει και εργάζονται ή πρόκειται να έρθουν το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως με δική του μέριμνα να φροντίσει την εξέταση των εργατών, στο Κέντρο Υγείας της περιοχής του, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια όλων και στον κοινό στόχο του περιορισμού της εξάπλωσης της νόσου».