ΚοινωνίαΑρχείο

Επιστρέφει ο εφιάλτης του κορωνοϊού στην Ερμιονίδα

Δύο από τα τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στην Αργολίδα, εντοπίστηκαν στα Δίδυμα της Ερμιονίδας.

Γι’ αυτό το λόγο μεταβαίνει αύριο το πρωί στις 10:00, στο χωριό, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να προβεί σε εκτεταμένες ιχνηλατήσεις.

Ο Σπύρος Αντουλινάκης, εκ μέρους του Δήμου Ερμιονίδας, απευθύνει θερμή παράκληση σε όποιον έχει έρθει σε άμεση επαφή με τα συγκεκριμένα δύο άτομα που βρέθηκαν θετικά στον Covid-19 να παρουσιαστεί αύριο στο κοινοτικό κατάστημα Διδύμων για να μπορέσει να γίνει σωστή ιχνηλάτηση.

23 κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.013. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 607 και οι θάνατοι του τελευταίου 24ωρου 101.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα νέα κρούσματα είναι 23, εκ των οποίων 4 στην Αργολίδα (διπλάσια σε σχέση με χθες), 12 στην Κορινθία, 2 στη Λακωνία και 5 στη Μεσσηνία. Κανένα κρούσμα δεν καταγράφηκε στην Αρκαδία. Οι μολύνσεις είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με χθες, όπου καταγράφηκαν 26 στους πέντε νομούς.

Σε ότι αφορά την Αργολίδα εκφράζονται φόβοι πως τα επόμενα 24ωρα θα υπάρχει περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για την κατάσταση στη Δυτική Πελοπόννησο και την Αιτωλοακαρνανία, όπου μαζί με Ηλεία και Αχαΐα παρουσιάζουν άυξηση στο επιδημιολογικό τους φορτίο, παρά το lockdown.