ΟικονομίαΑρχείο

Γερά στο παιχνίδι της κρουαζιέρας η Καβάλα με το Ναύπλιο να παραμονεύει

Ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, που όπως ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος δέχθηκε μεγάλο πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, βρίσκεται στο επίκεντρο σειράς πρωτοβουλιών που λαμβάνουν οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς της Καβάλας.

Το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Καβάλας, το Επιμελητήριο και η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα (ΟΛΚ) ξεκίνησαν σειρά επαφών και συζητήσεων σε μια προσπάθεια αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος των μεγάλων τουριστικών πρακτορείων για το επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος».

Δεν πέρασαν πολλά χρόνια που οι κάτοικοι της Καβάλας έβλεπαν το ένα μετά το άλλο τα κρουαζιερόπλοια να καταπλέουν στο λιμάνι της πόλης προσδοκώντας ποίκιλα οφέλη από τη συγκεκριμένη μορφή του θεματικού τουρισμού. Η τετραετία 2013 – 2016 ήταν μία από τις καλύτερες περιόδους της Καβάλας για τον τουρισμό κρουαζιέρας. Στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» κατέπλεαν μέχρι και 26 κρουαζιερόπλοια κατ’ έτος μεταφέροντας περισσότερους από 25.000 επιβάτες που αποβιβάζονταν στην πόλη, σε σύγκριση με τα πέντε ή επτά κρουαζιερόπλοια που κατέπλεαν τα προηγούμενα χρόνια.

Σήμερα, οι ίδιοι φορείς κάθονται ξανά στο ίδιο τραπέζι σε μια προσπάθεια, όπως τονίζουν οι εκπρόσωποί τους, αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Την ίδια στιγμή το Ναύπλιο παραμονεύει, περιμένοντας να ολοκληρωθούν τα τυπικά για την εκβάθυνση, ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί με την προσδοκία πως εφεξής θα μπορούν να δένουν ολοένα και περισσότερα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της πόλης.

Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί κάποια ανάλογη ανάληψη πρωτοβουλιών για την προσέλκυση εταιρειών στο αναβαθμισμένο λιμάνι της πόλης, την ίδια στιγμή που το καλοκαίρι που μας έρχεται θα είναι το πρώτο κρας τεστ για την κρουαζιέρα, στη μετά κορωνοϊού εποχή.