ΚοινωνίαΑρχείο

Αργολίδα: Συναγερμός για κορωνοϊό σε εργάτες γης. Θετικό κρούσμα σε σπίτι με 15 Πακιστανούς

Συναγερμός σήμανε στην Αργολίδα καθώς εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε εργάτη γης που διαμένει στα Σταθαίικα του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Ο Πακιστανός εργάτης είχε υποβληθεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο πριν δυο ημέρες, με τεστ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μαζί με άλλους εργάτες και σήμερα έγινε γνωστό πως είναι θετικός στον Covid-19.

15 Πακιστανοί μαζί σε ένα σπίτι

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μένουν περίπου 15 Πακιστανοί μαζί στο ίδιο σπίτι (ίσως και περισσότεροι) και αυτοί εργάζονται σε συνεργεία συγκομιδής στα πορτοκάλια, μετακινούμενοι σε διαφορετικά κτήματα και ερχόμενοι σε επαφή με άλλους αλλοδαπούς εργάτες.

Ήδη από προχθές έχει υπάρξει σχετική κινητοποίηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί θα μεταβεί στην περιοχή ο ΕΟΔΥ για να υποβάλλει σε τεστ τις επαφές του κρούσματος, στα πλαίσια της ιχνηλάτησης, αν και εφόσον αυτή καταστεί εφικτή στην προκειμένη περίπτωση.

Οι αλλοδαποί εργάτες γης που δεν γνωρίζουμε αν και κατά πόσο βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας, αναμένεται να μπουν σε καραντίνα, όπως επιβάλλεται να γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τα καμπανάκια του κινδύνου

Μετά το κρούσμα στο Αργολικό του Δήμου Ναυπλιέων που έγινε γνωστό στις 10 Νοεμβρίου, ο ΕΟΔΥ καλείται να δώσει λύση για ακόμα μια φορά, με την κατάσταση να μη θέλει πολύ για να ξεφύγει, λόγω των συνθηκών «φαβέλας» στις οποίες διαβιούν αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίες ευνοούν τον συνωστισμό και συνεπώς τη μετάδοση του ιού.

Πριν λίγες μέρες ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, προτείνοντας συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα.

Οι φόβοι για εξαπλωση του κορωνοϊού σε εργάτες γης είχαν εκφραστεί από τον Οκτώβριο, όταν εκπρόσωποι 14 συνεταιρισμών και επιχειρήσεων από την Αργολίδα έστειλαν σχετικό έγγραφο στον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο, μέσω του οποίου εξέθεταν μεταξύ άλλων την ανάγκη δημιουργίας ξενοδοχείου Covid-19 εν όψει της άφιξης περί των 2.000 αλλοδαπών εργατών για τη συγκομιδή πορτοκαλιών και μανταρινιών στον Αργολικό κάμπο.

Rapid test και κρούσματα

Πριν από λίγες μέρες οι υγειονομικές αρχές του νομού παρέλαβαν από την Περιφερειακή Ενότητας Αργολίδας 800 rapid tests τα οποία προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για να γίνουν στους εργάτες γης που απασχολούνται στην περιοχή.

Στην Αργολίδα το Σάββατο καταγράφηκαν 6 κρούσματα κορωνοϊού, με ιχνηλατήσεις σε Δίδυμα Ερμιονίδας και Άγιο Ανδριανό Ναυπλίου να βρίσκονται σε εξέλιξη. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες τα νούμερα να παρουσιάσουν και άλλη αύξηση.

UPDATE: Σταθαίικα: Καραντίνα για 26 αλλοδαπούς εργάτες γης που έμεναν στο ίδιο σπίτι