ΡεπορτάζΑρχείο

Βγήκε ήλιος και ξεχύθηκε κόσμος στην παραλία της Αρβανιτιάς – 20 βαθμοί κελσίου η θερμοκρασία στη θάλασσα

Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε το Σάββατο ο φωτογραφικός φακός με δεκάδες λουόμενους να απολαμβάνουν το θαλασσινό τους μπάνιο στην παραλία της Αρβανιτιάς, στο Ναύπλιο, δύο μόλις ημέρες πριν μπει ο Δεκέμβρης.

Η ηλιοφάνεια, αλλά και η υψηλή θερμοκρασία που συνεχίζει να διατηρείται στη θάλασσα, όπως και η θετική ψυχολογία που δημιουργεί το νερό από τον συνεχή εγκλεισμό στα σπίτια λόγω της πανδημίας, είναι προφανώς τα αίτια που συντελούν στην αύξηση εφέτος των χειμερινών κολυμβητών, συγκριτικά με άλλες χρονιές.

 

 

Σύμφωνα με τους λουόμενους η θερμοκρασία της θάλασσας αγγίζει τους 20 βαθμούς κελσίου, οπότε δεν είναι δύσκολη η απόφαση να βουτήξουν στη θάλασσα όσοι επιθυμούν να συνεχίζουν τα μπάνια τους μετά το καλοκαίρι.

Γιατί όμως προτιμούν την παραλία της Αρβανιτιάς οι χειμερινοί κολυμβητές περισσότερο από άλλες παραλίες;

Κάποιοι θεωρούν ότι η θερμοκρασία του νερού κατά τους χειμερινούς λόγους είναι υψηλότερη από άλλες περιοχές κατά 2 βαθμούς κελσίου.

Όμως ακόμα και αν δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα αυτό, ο βράχος της Ακροναυπλίας πάνω από την Αρβανιτιά κόβει τον παγωμένο αέρα – όταν φυσάει – οπότε οι λουόμενοι όταν βγουν από το νερό αισθάνονται καλύτερα συγκριτικά με άλλες παραλές που είναι ανοιχτά και κρυώνουν περισσότερο.

Επιπλέον υπάρχουν οι καμπίνες για να μπορούν να αλλάζουν ευκολότερα, αλλά και το ντους, που όλοι το θέλουν ακόμα και αν το τρεχούμενο νερό πολλές φορές είναι πιο παγωμένο από το νερό της θάλασσας. 

 

 

Κοινό μυστικό όμως για όσους επιλέγουν να κάνουν τα χειμερινά τους μπάνια στην παραλία Αρβανιτιά του Ναυπλίου, είναι οι παρέες που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των λουόμενων, αφού οι περισσότεροι γνωρίζονται μεταξύ τους και δίνουν το καθημερινό τους ραντεβού στην Αρβανιτιά, όλο το χειμώνα.

Μάλιστα μετά τις γιορτές, κάθε Ιανουάριο, κόβουν και την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.