ΚοινωνίαΑρχείο

Ποια ΔΕΥΑ στην Πελοπόννησο καταργεί το ειδικό τέλος 80% στα τιμολόγια ύδρευσης

Η Πρόεδρος  της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας κα Αναγνωστάκου Χριστίνα ανακοινώνει ότι για πρώτη φορά στα 10 χρόνια λειτουργίας της η δημοτική επιχείρηση προχωράει σε αλλαγή του Κανονισμού Τελών Ύδρευσης, καταργώντας το ειδικό τέλος 80% στα τιμολόγια ύδρευσης.

Για το σκοπό αυτό εκπόνησε και εφάρμοσε νέα οικονομοτεχνική μελέτη, βασιζόμενη σε δεδομένα από την εννιαετία 2010-2019 και με πρόβλεψη 5ετίας, προκειμένου να επαναπροσδιορίσει τα νέα τέλη ύδρευσης στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας. 

Με την κατάργηση του ειδικού τέλους (80%)και τον επαναπροσδιορισμό των επιμέρους κλιμακίων αξίας προκύπτει σχετική μείωση στις δαπάνες που καλούνται να καταβάλουν οι δημότες μέσω των λογαριασμών ύδρευσης, με βάση τον νέο Κανονισμό, όπως φαίνεται και στους παρακάτω συγκριτικούς πίνακες. 

Τα νέα κλιμάκια της τιμολόγησης, που αφορούν την αξία ύδατος ανά κατηγορία τιμολόγησης (πεδινά ή ορεινά, με ή χωρίς αντλιοστάσιο, σταυλαποθήκες), σύμφωνα με την υπ. αρίθμ. 64/2020 Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΒΚ, (εγκρίθηκε με την υπ. αρίθμ. 144/2020 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας), μπορείτε να τα δείτε πατώντας εδώ.

Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ 13% που αφορά την αξία του ύδατος καθώς και πάγιες χρεώσεις. 

Η αλλαγή του Κανονισμού Τελών Ύδρευσης αποτελεί μέρος της συνολικής προσπάθειας που γίνεται ώστε η ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας να καταστεί υγιής οργανισμός και να επιτελέσει τον κοινωνικό της ρόλο, με την προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες και  πάντα με βάση την αρχή της ανταποδοτικότητας.