ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Ανακούφιση αλλά και επαγρύπνηση στην Αργολίδα μετά το κρούσμα σε εργάτη γης

Στάση αναμονής επικρατεί στα Σταθαίικα του Δήμου Άργους – Μυκηνών αναφορικά με τον εργάτη γης που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και που για την ώρα παραμένει μόνο ένας, καθώς τα πρώτα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν 26 στενές του επαφές βγήκαν αρνητικά.

Οι 27 Πακιστανοί διέμενεναν μαζί στο ίδιο σπίτι και εργάζονταν σε συνεργείο συγκομιδής πορτοκαλιών στον Αργολικό κάμπο, έχοντας μεταβεί σε αρκετά αγροκτήματα όπου ήρθαν σε επαφή και με άλλους εργάτες γης, καθώς επίσης και με παραγωγούς εργοδότες τους.

Άμεση ενημέρωση από Μαλτέζο

Η πιθανότητα να πάνε τα πράγματα άσχημα είναι πάντα παρούσα, όπως στην προκειμένη περίπτωση συνέβη το αισιόδοξο σενάριο τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, που αμέσως προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μεταβεί άμεσα ο ΕΟΔΥ στο σημείο και να πάρει δείγματα από τους αλλοδαπούς εργάτες γης.

«Χρειάζεται αυξημένη επαγρύπνηση από τους φορείς αλλά και κοινωνική υπευθυνότητα από όλους μας», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, υπογραμμίζοντας πως «η ενημέρωση της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας στο ανώτατο επίπεδο ήταν άμεση».

Ο Γιάννης Μαλτέζος δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά στην ΚΟΜΥ Αργολίδας για τη δουλειά που κάνει.

Καραντίνα μέχρι νεωτέρας

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής έχουν ήδη ενημερώσει τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και λαμβάνουν οδηγίες.

Στις 7 το πρωί της Κυριακής η ΚΟΜΥ, συνοδεία αστυνομίας πήγε στα Σταθέικα και πραγματοποίησε τεστ στους υπόλοιπους 26 αλλοδαπούς εργάτες γης, που διαμένουν μαζί με τον Πακιστανό που βρέθηκε θετικός. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι αρνητικοί και αυτό είναι το καλό σενάριο, απ΄ όσα φοβούνταν οι αρμόδιοι.

Οι υπόλοιποι 26 αλλοδαποί εργάτες γης έχουν τεθεί σε καραντίνα για τουλάχιστον μια εβδομάδα και πιθανότατα θα ξαναχρειαστεί να περάσουν από τεστ πριν επιστρέψουν για δουλειά.

Τεστ κορωνοϊού έγιναν και σε ντόπιους που έρχονταν σε επαφή με τους αλλοδαπούς εργάτες, αφού εκτός από τα κτήματα κυκλοφορούσαν στο χωριό, ψώνιζαν και κινούνταν κανονικά, μέχρι το πρωί της Κυριακής.

Μέχρι την Παρασκευή όλοι θα παραμείνουν σε καραντίνα, με στόχο να είναι μακριά από άλλους ανθρώπους στην περιοχή και να μην έρχονται σε επαφή.