ΚοινωνίαΑρχείο

Ελαφόνησος: 200 νέα βιβλία δωρεά για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Διακόσια νέα βιβλία, δωρεά της κεντρικής βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, παρέλαβε ο δήμος Ελαφονήσου για τον εμπλουτισμό, την ποιοτική αναβάθμιση και οργάνωση της Δημοτικής βιβλιοθήκης.

Στην εποχή του κορωνοϊού, λοιπόν, οι Ελαφονησιώτες θα έχουν την ευκαιρία να δανειστούν και να απολαύσουν στο σπίτι τους λογοτεχνικά, επιστημονικά και ιστορικά βιβλία.

Βιβλία για ενήλικες αλλά και για παιδιά. Βιβλία περασμένων δεκαετιών  αλλά και σύγχρονα.

Τα νέα βιβλία θα είναι διαθέσιμα για το κοινό από 10 Δεκέμβρη και μετά.

Για τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης, σε μια προσπάθεια να τους δοθεί κίνητρο και να μετατραπεί με δική τους  συμμετοχή η βιβλιοθήκη σε κέντρο μελέτης και ανταλλαγής ιδεών, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός όπου θα βραβευτεί,  1 παιδί από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, που θα διαβάσει  κάποιο βιβλίο και θα το παρουσιάσει διαδικτυακά στους συμμαθητές του, οι οποίοι θα αναδείξουν και τον νικητή.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου του δήμου Ελαφονήσου: «Στόχος μας είναι να συνδράμουμε έτσι ώστε η πανδημία να μας φέρει πιο κοντά στο βιβλίο και τις αξίες του και η βιβλιοθήκη μας να γίνει μια πλούσια και δημιουργική πηγή γνώσης», ενώ απευθύνονται θερμές ευχαριστίες στην κ. Μανάκου, υπεύθυνη της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημα.