Site icon Αρχείο anagnostis.org

Λεφτά για αγροτικούς δρόμους στη Βόχα

Αγροτικός Δρόμος

Μια σημαντική χρηματοδότηση έφτασε στο δήμο Βέλου-Βόχας που αφορά σε έργα αγροτικής οδοποιίας ύψους 700.000€. Ο δήμος Βέλου-Βόχας που περιλαμβάνει στα όριά του την πεδιάδα της Βόχας με χιλιάδες στρέμματα και το άρτιο αγροτικό δίκτυο είναι απαραίτητο για την γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση των αγροτών στις καλλιέργειες αλλά και τη μεταφορά των προϊόντων στις αγορές. 

Δικαίως λοιπόν ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος σήμερα, Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

«Μετά  την οριστική έγκριση των 2.950.000€ για την αποπεράτωση του δημαρχείου μία ακόμη σημαντική χρηματοδότηση για τον Δήμο μας είναι γεγονός» γράφει ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας και εξηγεί:

«Πρόκειται για ένταξη έργου στο πρόγραμμα ΄΄ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ΄΄ για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου μας με τίτλο ΄΄ Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Βέλου Βόχας στον άξονα ΑΤ05 -Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργεία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών΄΄ έργο ύψους 700.000,00€.

Ο Δήμος μας διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας, το οποίο απαιτεί συνεχείς συντηρήσεις για την ασφαλή διέλευση των αγροτών αλλά και έγκαιρη και γρήγορη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων μας στις αγορές.

Ήδη στο Δήμο μας υλοποιείται
1.  Έργο προϋπολογισμού  600.000,00 € από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (αποκατάσταση ζημιών από τον ΖΟΡΜΠΑ)
2) Έργο προϋπολογισμού 50.000,00€ από ιδίους πόρους του Δήμου μας για συντηρήσεις και 
3) Έχει προβλεφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του 2021 έργο προϋπολογισμού 74.400,00€ για αποκαταστάσεις.

Η προσπάθειά συνεχίζεται», καταλήγει στο μήνυμά του ο Αννίβας Παπακυριάκος. 

Exit mobile version