ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ανάκληση της απόφασης του ΠεΣυ για τον Ερασίνο ζητά ο Καρούζος

Με νέα αιτησή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας Χρήστος Καρούζος ζητά εκ νέου την ανάκληση της απόφασης του Περιφερειακού Συβμουλίου για τον Ερασίνο.

Όπως σημειώνει:

«Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών, απόφαση που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, με την ιδιότητά μου ως περιφερειακού συμβούλου με την παράταξη «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ», ζήτησα την ανάκληση της υπ’ αριθ. 409/2020 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με την οποία το Πε.Συ. Πελοποννήσου γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία θετικά για τα έργα στον Ερασίνο Ποταμό. Η απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Άργους-Μυκηνών ήταν αρνητική για τα έργα που προβλέπονταν να γίνουν στον Ερασίνο Ποταμό. 

Μετά τη δήλωση του Περιφερειάρχη ότι αν ο Δήμος Άργους-Μυκηνών γνωμοδοτήσει αρνητικά θα ανακληθεί η υπ’ αριθ. 409/2020 απόφαση του Πε.Συ. Πελοποννήσου, η ανάκληση της απόφασης αυτής είναι δεδομένη και πλέον η αίτηση έχει διαδικαστικό και μόνο χαρακτήρα, καθώς θεωρώ αδιανόητο ο Κος Περιφερειάρχης να αναιρέσει τη δική του δήλωση και να σταθεί απέναντι στο σύνολο του Αργειακού λαού, όπως εκφράστηκε από το Δ.Σ. Άργους-Μυκηνών.

Η αίτησή μου, που απευθύνεται τόσο προς τον Κο Περιφερειάρχη (με αριθμό πρωτοκόλλου 295619/2650/4-12-2020) και προς το Περιφερειακό Συμβούλιου διά του Κου Προέδρου αυτού (με αριθμό πρωτοκόλλου 295628/71372/4-12-2020) έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε, με την υπ’ αριθ. 409/16-11-2020 Απόφαση του (δημοσιευθείσα την 26-11-2020), το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της δραστηριότητας «Οριοθέτηση-Διευθέτηση ποταμού Ερασίνου Π.Ε. Αργολίδας».

Κατά τη συζήτηση του θέματος, και με δεδομένο ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν διέθετε τη γνώμη του Δήμου Άργους-Μυκηνών για το εν θέματι έργο, παρά το γεγονός ότι τον αφορούσε άμεσα, ο Κος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δήλωσε ότι προτίθεται να προβεί στις σχετικές ενέργειες προκειμένου να ανακληθεί η παραπάνω γνωμοδότηση του Πε.Συ., εάν ερχόταν εκφρασμένη η γνώμη του Δήμου Άργους-Μυκηνών και αυτή ήταν αρνητική.

Ήδη την 1η –12-2020 το συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας της Νέας Κίου Αργολίδας, της οποίας οι Δημότες είναι άμεσα θιγόμενοι από το εν λόγω έργο, ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΑ αρνητικά ως προς τις επεμβάσεις που προβλέπονται στην παραπάνω μελέτη.

Την 3η –12-2020 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους-Μυκηνών ψήφισε και αυτό ΟΜΟΦΩΝΑ αρνητικά ως προς τις επεμβάσεις που προβλέπονται στην παραπάνω μελέτη.

Επομένως, δια της παρούσας ΣΑΣ ΚΑΛΩ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η παραπάνω υπ’ αριθ. 409/2020 απόφαση να ανακληθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Έτσι ώστε, να συνταχθούμε με την αντίθεση ΑΠΑΝΤΩΝ των Αργείων στις σκοπούμενες επεμβάσεις και στην παραπάνω απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Να προβείτε ΑΜΕΣΑ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συζητηθεί εκ νέου το θέμα με σκοπό την ανάκληση της υπ’ αριθ. 409/2020 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου».