ΟικονομίαΑρχείο

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Έρχεται 5ος κύκλος με τον καινούργιο χρόνο

Η επόμενη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής φαίνεται ότι θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και θα αφορά περισσότερες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ενώ θα ληφθεί υπόψη ο τζίρος των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου έτσι ώστε να υπάρχει εικόνα για όλη την περίοδο του δεύτερου lockdown.

Αυτά αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, σημειώνοντας παράλληλα ότι στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα ενταχθούν επιχειρήσεις κυρίως νέες αλλά και επαγγελματίες που δεν κατάφεραν να μπουν στους προηγούμενους κύκλους.

Ανέφερε πως σε ελέγχους στις επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον 4ο κύκλο βρέθηκαν αρκετές «να έχουν δηλώσει στα μέσα Νοεμβρίου μεγαλύτερη απώλεια τζίρου από αυτή που «αποτύπωσαν σε χαρτί στο τέλος Νοεμβρίου».

Για τον κλάδο της εστίασης που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία και θα παραμείνει κλειστός για αρκετό ακόμα διάστημα ο Χρήστος Σταϊκούρας άφησε να εννοηθεί ότι τον Ιανουάριο θα υπάρξει μια πρόσθετη δέσμη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων της εστίασης ανάλογα με τις εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο.