ΚοινωνίαΑρχείο

Μεσσήνη: Ρομά χτύπησαν νεαρό και τον έστειλαν αιμόφυρτο στο νοσοκομείο!

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Μεσσήνης από προχθές το βράδυ 3/12, όταν Ρομά χτύπησαν άγρια και έστειλαν αιμόφυρτο στο νοσοκομείο νεαρό άτομο, κάτοικο της περιοχής. 

Όπως μεταδίδει το best-tv.gr στην καταγγελία του περιστατικού προχώρησε ο πατέρας του νεαρού, που είναι πρώην αντιδήμαρχος Μεσσήνης, ο οποίος ανέφερε ότι ο ο γιος του δέχθηκε αναίτια επίθεση από ομάδα περίπου 10 ατόμων Ρομά επιστρέφοντας στο σπίτι του.

Ο πατέρας κρατώντας στα χέρια του τη ματωμένη μπλούζα του παιδιού εξήγησε ότι η επίθεση που δέχθηκε ο νεαρός ήταν τόσο άγρια που οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, και φέρει χτυπήματα σε πολλά μέρη του σώματός του. 

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος αναφερόμενος στο περιστατικό δήλωσε πως:

«Ο Δήμος Μεσσήνης εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα, αυτό της παραβατικότητας. Όπως και προεκλογικά είχαμε επισημάνει, η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική ομαλότητα και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε μια έκρυθμη κατάσταση που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου στο χρόνιο αυτό πρόβλημα. Χρειάζεται ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε η τοπική κοινωνία να προχωρήσει μπροστά. Στην κατεύθυνση αυτή, από την πρώτη στιγμή έχουμε θέσει το πρόβλημα στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και έχουμε ζητήσει αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, αύξηση της αστυνόμευσης αλλά και λήψη ουσιαστικών μέτρων. Δεν επιδιώκουμε προσωρινή, αλλά μόνιμη και οριστική λύση για την ασφάλεια των δημοτών μας, των περιουσιών τους και της συνολικής εικόνας του Δήμου μας».