ΠολιτικήΑρχείο

Νίκη: Χαμόγελα αισιοδοξίας για τον Ερασίνο

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επαφίεται πλέον η απόσυρση των έργων καταστροφής του Ερασίνου, αφού και το δημοτικό συμβούλιο Άργους- Μυκηνών ομόφωνα αποφάσισε να μην προχωρήσουν τα έργα. Πρόκειται για μια σημαντική νίκη όσων αγαπούν τον Ερασίνο και το φυσικό περιβάλλον.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Άργους- Μυκηνών Νίκος Κοντός μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Σήμερα 3/12/2020 (σ.σ. Πέμπτη) το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άργους Μυκηνών αποφάσισε ομόφωνα και προτείνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να  αποσύρει την απόφαση που αφορά την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΜΠΕ για το έργο στον ποταμό Ερασίνο.

Είχε προηγηθεί και η ομόφωνη απόφαση διαφωνίας για το έργο του τοπικού συμβούλιου της Ν. Κίου.

Ελπίζουμε ότι η περιφέρεια και ιδιαίτερα ο κ. Νικάς θα κρατήσει την υπόσχεση που έδωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι αν ο Δήμος Άργους-Μυκηνών δεν θέλει να πραγματοποιηθεί το έργο θα το αποσύρει.

Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας,  πιστεύουμε ότι μπορεί να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος και να εκπονηθεί μια νέα μελέτη με άξονα την αξιοποίηση της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον και δράσεις που θα αφορούν τον αθλητισμό και τον εναλλακτικό τουρισμό».