ΠολιτισμόςΑρχείο

Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου: Εξαιρετικά σημαντικά ευρήματα κατά τις ανασκαφές

Στις ανασκαφές της Ρωμαϊκής Έπαυλης Λουτρακίου βρέθηκε ξανά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα. Μετά το τέλος της επίσκεψης της, η κα Κόρκα δήλωσε:

«Είχα τη χαρά να επισκεφτώ για ακόμα μια φορά τη Ρωμαϊκή Έπαυλη στο Λουτράκι την ανασκαφή της οποίας παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Στη Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου η Αθηνά Κόρκα

 

Έλαβα πλήρη ενημέρωση από την αρχαιολόγο Ζωή Ατζαματζίδου και τον Κώστα τσιαμπάση. Είναι εντυπωσιακό το γεγοννός ότι τη φετινή χρόνια τα ευρήματα ήταν εξαιρετικά σημαντικά.

Ανακαλύφθησαν νέες πτυχές του συγκροτήματος δίνοντας στους αρχαιολόγους επιπλέον δυνατότητες στις μετέπειτα έρευνες τους. 

Στη Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου η Αθηνά Κόρκα

 

Προηγουμένως με την έφορο αρχαιοτήτων Κορινθίας Γιώτα Κασίμη είχαμε επισκεφτεί το μουσείο Ισθμίας όπου ομάδα επιστημόνων επεξεργάζονται τα σημαντικά αυτά ευρήματα.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αρωγός και  βασικός χρηματοδότης των ερευνών σε αυτό το μνημείο του τόπου μας το οποίο αναδεικνύει άλλωστε την διαχρονική σύνδεση του Λουτρακίου με τις ιαματικές πηγές».