ΡεπορτάζΑρχείο

Έπιασε “σκούπα” η αστυνομία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι επιχειρήσεις”σκούπα”, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε 844 άτομα, εκ των οποίων 673 ήταν ημεδαποί και 171 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 629 οχήματα

Επιπλέον, προσήχθησαν 90 άτομα, από τα οποία 48 ήταν ημεδαποί και 42 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 56 άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

-1 ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. 
-1 ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
-1 ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
-5 αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
-3 ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
-1 αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
-2) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
-1 ημεδαπός και 1 αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-1 αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
-3 ημεδαποί στη Λακωνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-1 ημεδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικό έγγραφο.
-2 ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
-10 αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 
-5 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά, εκ των οποίων ο αλλοδαπός κατηγορείται και για κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος.
-2 ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-3 ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.  
-12 αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

Εξιχνιάστηκαν: 

-από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, 1 περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 18.4.2020 σε τοπική κοινότητα του Δήμου  Σπάρτης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 7 ημεδαπών, ηλικίας από 22 έως 40 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.
-από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, 1 περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 25.11.2020 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών, ηλικίας 30 και 58 ετών, αντίστοιχα, για απάτη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 136 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 39 παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ κατασχέθηκαν:

-1 μαχαίρι, με μήκος λάμας 9 εκατοστών, στην Αργολίδα,
-ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 242 γραμμαρίων, 2 ζυγαριές ακριβείας, 2 τρίφτες κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 415 ευρώ, στην Κορινθία,
-ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 23,1 γραμμαρίων, μικροποσότητα κοκαΐνης, 15 ναρκωτικά δισκία και 1 πλαστό χαρτονόμισμα,  στη Μεσσηνία.

Ναρκωτικά

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.