ΚοινωνίαΑρχείο

Με ελικόπτερο μεταφέρθηκαν τα υλικά για την αποκατάσταση δρόμου στο Λουτράκι! (βίντεο)

Στο δρόμο Σχίνος – Αλεποχώρι του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας ξεκίνησαν επιτέλους οι εργασίες για την εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση της οδού, η οποία λόγω καθιζήσεων είχε γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη. 

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος των Πισίων σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, η έναρξη των εργασιών ήρθε μετά από αρκετό διάστημα στασιμότητας λόγω γραφειοκρατίας. Επίσης οι μελετητές για το τελειωτικό μέρος του έργου προχωρούν στην προμελέτη και σύντομα θα γίνουν γεωτρήσεις.

Στις 3 Δεκεμβρίου λοιπόν, όπως μεταδίδει το loutrakiblog.gr, παρελήφθησαν τα υλικά και στις 04-12-2020  με την βοήθεια ελικοπτέρου μεταφέρθηκαν στα σημεία που οι υπεύθυνοι του έργου αποφάσισαν.

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

Υπενθυμίζεται ότι από το 2013 υφίσταται το πρόβλημα, όταν ο δρόμος Σχοίνου-Αλεποχωρίου υπέστη καθίζηση του οδοστρώματος και επισκέφθηκαν το σημείο ο τότε Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης  ο Γενικός Δ/ντής του ΙΓΜΕ κ. Νίκος Νικολάου,με κλιμάκιο επιστημόνων καθώς και ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας Κορινθίας κ.Βασίλης Μιχαλόπουλος με μηχανικούς της ενότητας.

Οι ειδικοί του ΙΓΜΕ εκτίμησαν ότι σε ένα τόσο μεγάλο και δύσκολο πρόβλημα οι συμβατικές τεχνικές λύσεις είναι απαγορευτικές, διότι το κόστος είναι πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Αποφασίστηκε ΑΜΕΣΑ να προκηρυχθεί μελέτη για τα σημεία αυτά προκειμένου να βρεθεί η  λύση που θα μπορεί να είναι οικονομικά διαχειρίσιμη,για την περιφέρεια.