Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Πράξη ηθική και έκφραση ανθρωπιάς ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό

Ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό θα είναι πράξη ηθική και έκφραση ανθρωπιάς τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. «Εντός ολίγου θα υπάρξει και μια άλλη απαίτηση έμπρακτης φιλανθρωπίας και αυτή θα είναι ο εμβολιασμός. Η κίνηση του εμβολιασμού θα είναι ουσιαστικά μια πράξη ηθική και μια έκφραση ανθρωπιάς στη ζωή μας και στη ζωή των συνανθρώπων μας» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες από τον εορτάζοντα ναό του Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην σύντομη ομιλία του, ευχήθηκε τα δέοντα προς το Πολεμικό και Εμπορικό Ναυτικό της πατρίδας μας καθώς και του Λιμενικού Σώματος και αναφέρθηκε στην επικαιρότητα της προσωπικότητας του Αγίου Νικολάου ως του κατ’ εξοχήν Αγίου της Φιλανθρωπίας.

Στην ομιλία του τόνισε ότι ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί το πιο φωτεινό παράδειγμα φιλανθρωπικής δράσης, στην πράξη και όχι στη θεωρία, ενώ χαρακτηριστικά επισήμανε πως στη δεδομένη στιγμή που ζούμε μια έμπρακτη πράξη φιλανθρωπίας είναι η τήρηση των μέτρων υγιεινής, δια των οποίων προφυλάσσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τους συνανθρώπους μας.