ΚοινωνίαΑρχείο

Όσοι κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα παίρνουν και πιστοποιητικό

Με ειδικό πιστοποιητικό θα μπορούν να κυκλοφορούν όσοι εμβολιαστούν για κορωνοϊό, δήλωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή (7/12) ενημέρωση.

Πρόκειται για να πιστοποιητικό το οποίο θα εκδίδεται μέσα από ειδική ιστοσελίδα και θα μπορούν να το αξιοποιούν αναλόγως οι πολίτες.

Αν και σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου το «διαβατήριο» εμβολιασμού δεν είναι στο «τραπέζι», ανά καιρούς δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο έχουν αφήσει το ενδεχόμενο ανοιχτό και ειδικότερα όσον αφορά στις πτήσεις.

Ειδικότερα, η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas έχει ανακοινώσει ότι θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν με διεθνή πτήση, ενώ ο τομέας των αερομεταφορών γενικότερα, ετοιμάζεται να εφαρμόσει το «διαβατήριο» εμβολιασμού και πάσο υγείας.

Το εμβόλιο όμως δεν θα είναι υποχρεωτικό: «Ως προς την υποχρεωτικότητα είμαστε κάθετοι δεν υπάρχει κανένα θέμα. Στόχος μας είναι να πείσουμε τους Έλληνες. Είναι αντίθετο με το σύνταγμα μας» διαβεβαίωσε η καθηγήτρια.