ΚοινωνίαΑρχείο

Σε στενή παρακολούθηση από τον ΕΟΔΥ Μανωλάδα και Δυτική Αχαΐα

Από την αρχή του δεύτερου κύματος πανδημίας οι αρμόδιες αρχές σε όλη τη χώρα έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τους εργάτες γης, που μπορεί να αποτελέσουν σημεία υπερμετάδοσης της νόσου στις τοπικές κοινωνίες όπου ζουν και εργάζονται. 

Στην Μανωλάδα και στην Δυτική Αχαΐα συγκεντρώνονται αυτή την περίοδο πάνω από 5.000 άτομα, που απασχολούνται σε καλλιέργειες, κυρίως φράουλας και κηπευτικών, τα οποία ζουν κάτω από κακές συνθήκες υγιεινής.

Εύλογη είναι λοιπόν η ανησυχία των αρχών, οι οποίες προσπαθούν να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης διασποράς.

Όπως αναφέρει το ypaithros.gr ήδη ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας, το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίου) και με τους παραγωγούς, ώστε να είναι συντονισμένοι σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτων κρουσμάτων.

Μέχρι στιγμής, η κατάσταση φαίνεται πως είναι ελεγχόμενη, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν στις αρχές αυτής της εβδομάδας και έχουν καταγραφεί στις αρμόδιες Διευθύνσεις Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας και Αχαΐας, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι μεγάλος. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, καθώς όσο περνά ο καιρός και αυξάνονται οι απαιτήσεις στα χωράφια, ειδικά για την καλλιέργεια της φράουλας, η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει ανά πάσα στιγμή, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν στους καταυλισμούς.