ΚοινωνίαΑρχείο

Αχαΐα: Ποδοσφαιριστής ρίχτηκε στις φλόγες για να σώσει ηλικιωμένη από βέβαιο θάνατο

Ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που έχει φάει με το… κουτάλι τα χρόνια του στα γήπεδα, έδειξε το μεγαλείο της ανθρωπιάς του, σώζοντας από βέβαιο θάνατο μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Αίγιο.

Ο λόγος για τον αρχηγό της Α.Ε. Αιγίου Στέφανο Τριανταφύλλου που με κίνδυνο της ζωής του μπήκε σε διαμέρισμα της πλατείας Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο που είχε πιάσει φωτιά και γλίτωσε από τις φλόγες τη γυναίκα.

Όπως αναφέρει το patrasevents.gr, ο Στέφανος Τριανταφύλλου, για καλή τύχη της γυναίκας, δούλευε την ώρα του συμβάντος σε κοντινή απόσταση από το σπίτι που έπιασε φωτιά.

Όταν είδε τους καπνούς να βγαίνουν από το διαμέρισμα και συνειδητοποίησε ότι εκεί μέσα υπάρχει μία γυναίκα που κοιτούσε έξω από το παράθυρο ανήμπορη να κάνει κάτι, δεν δίστασε.

Ειδοποίησε αμέσως την πυροσβεστική και στη συνέχεια έσπευσε στο διαμέρισμα, σπάζοντας την πόρτα και βγάζοντας τη γυναίκα από εκεί, ενώ οι φλόγες είχαν ήδη τυλίξει τον χώρο.

Η φωτιά προκλήθηκε από κατσαρόλα, την οποία είχε ξεχάσει η ηλικιωμένη ανοιχτή. Την είδηση έκανε γνωστή η διοίκηση της Α.Ε. Αιγίου που εξέδωσε ανακοίνωση:

«Μόνο χαρά και υπερηφάνεια νιώθουμε για ένα δικό μας παιδί.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα το πρωί σε διαμέρισμα που είναι δίπλα από τον κήπο τον Υψηλών Αλωνιών έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή της ηλικιωμένης ιδιοκτήτριας του.

Ο αρχηγός της ομάδας μας Στέφανος Τριανταφύλλου που τυχαίως εργαζόταν σε κοντινή απόσταση, έτρεξε γρήγορα και με αυτοθυσία αφού έσπασε την πόρτα του διαμερίσματος διέσωσε την ηλικιωμένη γυναίκα. Ως διοίκηση της ΑΕ Αιγίου σε συγχαίρουμε για αυτή την πράξη σου και είμαστε περήφανοι που είσαι μέλος της ομάδας μας!». 

Φώτο αρχείου