Site icon Αρχείο anagnostis.org

Αργολίδα: Deal με ΕΑΣΑ για διοικητήριο στη ΡΕΑ; Έρχεται ο Νίκας για ανακοινώσεις

ΡΕΑ Ναύπλιο

Ζυμώσεις γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες αναφορικά με το νέο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας για το οποίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει δηλώσει πως θα προχωρήσει στην αγορά οικοπέδου, μετά το ναυάγιο με το Στρατόπεδο Ναυπλίου.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας προσανατολίζεται στο να πουλήσει στην Περιφέρεια τον χώρο στον οποίο βρίσκεται το παλιό εργοστάσιο της ΡΕΑ.

Το ποσό που ακούγεται πως θα θα γίνει η αγοραπωλησία είναι 600.000 ευρώ.

Μένει να δούμε αν η πληροφορία αυτή επιβεβαιωθεί την Τετάρτη όπου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μεταβαίνει στο Ναύπλιο, προκειμένου να μετάσχει σε ανοιχτή διαβούλευση σχετικά με το θέμα του νέου Διοικητηρίου της Π.Ε. Αργολίδας.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε καθώς η αναζήτηση χώρου στο στρατόπεδο του Ναυπλίου ναυάγησε, «λόγω του υπέρογκου τιμήματος που ζητήθηκε από το ΓΕΣ να καταβάλει η Περιφέρεια» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας. Έτσι λοιπόν αναζητείται εναλλακτική λύση που στην περιπτωση της Τρίπολης -όπου παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα- βρέθηκε. Μένει λοιπόν να δούμε τι θα γίνει με την Αργολίδα, καθώς επίσης και τα σχέδια του ΓΕΣ για το υπόλοιπο του ΚΕΜΧ μετά την ακύρωση της παραχώρησης στην Περιφέρεια.

Βέβαια σε περίπτωση που γίνει το deal με την ΕΑΣΑ και αποκτηθεί το οικόπεδο με το ερειπωμένο κτίσμα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα πρέπει να διασαφηνιστεί τι θα γίνει με το θέμα της ασφαλούς προσβασιμότητας καθώς το παλιό εργοστάσιο της ΡΕΑ βρίσκεται πάνω σε στροφή σε έναν πολυσύχναστο δρόμο. Επίσης το πώς θα ανακατασκευαστεί το συγκεκριμένο κτήριο ώστε να καταστεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό διοικητήριο.

Exit mobile version