Σφοδρή αντιπαράθεση Τατούλη – Νίκα για τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στο ΠεΣυ

Από την την παράταξη του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση – απάντηση στην ανακοίνωση του Πέτρου Τατούλη αναφορικά με το θέμα της Χρυσής Αυγής και τη συμμετοχή του εκπροσώπου της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως είναι γνωστό σε όλους ότι ο Πέτρος Τατούλης ως βουλευτής υπέγραψε φαρδιά, πλατιά για την αποφυλάκιση των πρωταιτίων της 21ης Απριλίου, σαν σήμερα 10/12/1990.

Η ανακοίνωση της παράταξης Νίκα:

1. Όσον αφορά στην πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η πλειοψηφίσασα απόφαση έλαβε 19 ψήφους και από την παράταξη ΤΑΤΟΥΛΗ την ψήφισαν 7 από τους 17 Περιφερειακούς Συμβούλους της (τόσοι έχουν απομείνει;)

2. Το ψήφισμα της παράταξής μας, που έλαβε 17 ψήφους, τίθεται στην κρίση όλων και έχει ως εξής:

α. Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδικάζει τις ναζιστικές ιδέες και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, όπως και τις δολοφονικές πρακτικές

β. Δε δέχεται την μετατροπή του ΠΕ.ΣΥ. σε δικαστήριο, απαιτώντας από τον Πρόεδρο να μην καλεί στις συνεδριάσεις του, μέλη του Σώματος. Θεωρεί πως το Σύνταγμα και οι Νόμοι είναι οι βάσεις της οργανωτικής δομής της συντεταγμένης πολιτείας μας. Δηλαδή, ο Νόμος ορίζει ποιος δεν καλείται ή γιατί αποβάλλεται από το συλλογικό μας όργανο

γ. Ιδιαίτερα το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις στιγματισμού και διαπόμπευσης των μελών του

δ. Θεωρεί ως τη βέλτιστη λύση τη δημοκρατική συμπεριφορά, την ιστορική γνώση, την κατάλληλη καθοδήγηση της νεολαίας και κυρίως την αποφυγή κάθε φανατισμού

Επίσης,

3. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ. ΤΑΤΟΥΛΗΣ ως βουλευτής υπέγραψε – φαρδιά, πλατιά – για την αποφυλάκιση των πρωταιτίων της 21ης Απριλίου, σαν σήμερα 10/12/1990.

Στη συνέχεια, αξιοποίησε την υπογραφή του για να νέμεται ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ το χώρο της ακροδεξιάς ως Βουλευτής ή Περιφερειάρχης κι αυτό γινόταν για χρόνια.

4. Ακόμα, με την ψήφο των Περιφερειακών Συμβούλων της Χ.Α. (τον ψήφιζαν σχεδόν πάντα και σε όλα) εξέλεξε το συμπαραστάτη του Πολίτη (Δικηγόρο με αντιμισθία) στα προηγούμενα Περιφερειακά Συμβούλια, που ήταν και προτεινόμενος μάρτυρας υπεράσπισης (από τον κ. Μιχαλολιάκο – Γραμματέα Χ.Α.) στην πρόσφατη Δίκη.

Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά (και πολλά άλλα), που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν με τα γνωστά “καντάρια” υποκρισίας, στρεψοδικίας, ιδιοτέλειας και συκοφαντίας Τατούλη.

Στην περίπτωσή του, το περιεχόμενο των όρων ΑΡΙΒΙΣΤΑΣ και ΑΡΙΒΙΣΜΟΣ ταιριάζουν “γάντι”.

Ευτυχώς όλοι τον έχουν καταλάβει πλέον.

Ο πολιτικός του επίλογος είναι παράδειγμα προς αποφυγήν για όλους.

Τι έλεγε ο Τατούλης

Η ανακοίνωση Τατούλη στην οποία απαντά με την παραπάνω ανακοίνωση ο Παναγιώτης Νίκας έχει ως εξής:

«Κατάπτυστη και φιλοφασιστική είναι η θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Νίκα, ο οποίος μετά μανίας υποστηρίχθηκε προεκλογικά από τον Πρωθυπουργό αυτοπροσώπως. Η σκοτεινή σχέση του εκλεκτού του νεομητσοτακισμού με τη Χρυσή Αυγή, δεν είναι ασφαλώς κάτι καινούργιο. Ο κ. Νίκας ως Δήμαρχος Καλαμάτας τον Ιούλιο του 2013 είχε δηλώσει σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και τον εξτρεμισμό της το ενδεικτικό «Δεν σχολιάζω πολιτικά κόμματα»!!! Σε αυτή την ακραία, εγκληματική  και φασιστικά εξτρεμιστική θέση παραμένει και σήμερα, αφού με την δική του σκληρή καθοδήγηση η παράταξη του, καταψήφισε την πρόταση που υιοθέτησαν όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Νίκας αρνήθηκε να ψηφίσει την κοινή πρόταση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα:

A) Tην στήριξη στο ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο απαίτησε από τον Πρόεδρο του, να μην καλεί τον εκπρόσωπο της περιφερειακής παράταξης της Χρυσής Αυγής στις συνεδριάσεις.

Β) Την καταγγελία της μήνυσης που άσκησε η περιφερειακή παράταξη της Χρυσής Αυγής στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας που συμμορφώθηκε με το ψήφισμα.

Γ) Το αίτημα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία, μετά την κήρυξη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, να αποβάλλονται τα μέλη της από τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια.

Ο κ.Νίκας δηλαδή εξέφρασε ξεκάθαρα πολιτική άποψη …φιλική υπέρ των παρατάξεων που στηρίχτηκαν από τη Χρυσή Αυγή και απόλυτα αντίθετη με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κεντρικής Μακεδονίας και του Προέδρου της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολου Τζιτζικώστα. Προσπάθησε μάλιστα με επικίνδυνη προπαγάνδα, να αποτρέψει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου από λήψη πολιτικής απόφασης εναντίον της συμμετοχής των μελών της Χρυσής Αυγής στα Περιφερειακά Συμβούλια, αναπτύσσοντας μια δήθεν …συναισθηματική και ευσυγκίνητη θέση για τις ευγενείς προσωπικότητες τους!!

Οφείλει ο κ. Μητσοτάκης να  πάρει θέση για:  

A) Τον Περιφερειάρχη του, ο οποίος με ειρωνεία καταλόγισε στη πρωτοβουλία του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, «φιλοδοξία του Τζιτζικώστα».

Β) Τον Περιφερειάρχη του, ο οποίος στην επισήμανση ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία έχει λάβει και ο Δήμος Αθηναίων, χασκογελούσε σκωπτικά.

Γ) Τον Περιφερειάρχη του, ο οποίος, αρνούμενος να αντιληφθεί το ζήτημα στην ιστορική του διάσταση, παρουσίασε ένα ντροπιαστικό κείμενο που περιέγραφε ως «καλά παιδιά» τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στα Συλλογικά Όργανα της Αυτοδιοίκησης.

Δ) Τον Περιφερειάρχη του, ο οποίος αγνόησε και απαξίωσε την πολιτική συμβολή κορυφαίων μελών της Νέας Δημοκρατίας για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και ξεφτιλίζοντας την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη θέλησε να «εκμεταλλευτεί» τη θετική ψήφο της παράταξης που στηρίχτηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Κύριε Μητσοτάκη, σε αυτήν την παράταξη ο καθένας από εμάς έχει διανύσει τα δικά του χιλιόμετρα. Και αφήνει καθημερινά το δικό του αποτύπωμα στην ιστορία αυτού του τόπου.  Έχετε ευθύνη να λάβετε άμεσα θέση για τον «φιλο-Χρυσαυγίτη» εκλεκτό Περιφερειάρχη σας και να μην αμαυρώσετε με την ανοχή σας την ιστορική ευθύνη έτσι ώστε να μην αφεθεί ποτέ πια ούτε μια σπιθαμή χώρου για την επώαση του φασισμού και των εγκλημάτων του στην πατρίδα μας.

Οφείλετε να απαιτήσετε από τον κ.Νίκα τη δημόσια συγγνώμη του, σε διαφορετική περίπτωση φέρετε και εσείς ευθύνη, εκτός και αν βολεύεστε εκλογικά, ψαρεύοντας σε θολά νερά, προετοιμαζόμενος για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται»

Επανέρχεται ο Τατούλης

Μετά την απαντητική ανακοίνωση Νίκα ο Πέτρος Τατούλης επανήλθε με νέα ανακοίνωση στην οποία σημειώνονται τα εξής:

“Η πρόταση που κατέθεσε ο κ.Νίκας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που φυσικά καταψηφίστηκε, αποδεικνύει την «φιλο-Χρυσαυγίτικη» θεωρία του και την προσπάθεια του, να μετατρέψει την εγκληματική δράση της «Χρυσής Αυγής» σε επίπεδο προσώπων και όχι πολιτικών. 

Ο κ.Νίκας αρνήθηκε να ψηφίσει κοινή πρόταση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης που ήδη είχε ψηφιστεί από τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολο Τζιτζικώστα ως ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.
Αξίζει οι πολίτες να σταθούν στην παράγραφο γ’, της κατάπτυστης και προσβλητικής πρότασης που κατέθεσε ο κ.Νίκας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Την επαναλαμβάνουμε γιατί αποτελεί επιτομή μιας άθλιας «φιλο-Χρυσαυγίτικης» άποψης. 

«Ιδιαίτερα το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις στιγματισμού και διαπόμπευσης των μελών του». Αυτή είναι η πρόταση που πρότεινε ο κ.Νίκας και ψήφισαν τα μέλη της παράταξης του. Ο κ.Νίκας δηλαδή θέλει να προστατεύσει και ανησυχεί μη τυχόν και …στιγματιστούν και …διαπομπευθούν τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» που μετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο!!!

Την ίδια χρονική στιγμή που κορυφαία στελέχη της Αυτοδιοίκησης και της Νέας Δημοκρατίας όπως ο Απόστολος Τζιτζικώστας ως Περιφερειάρχης και ο Κώστας Μπακογιάννης ως Δήμαρχος Αθηναίων, δίνουν μαθήματα Δημοκρατίας για τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» που συμμετέχουν στα αντίστοιχα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια τους, ο κ.Νίκας προσπάθησε να οδηγήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σε μια απόφαση αίσχους και ντροπής!!! 

Σε σχέση με τα όσα ψέματα, αθλιότητες και συκοφαντίες λέει για τον κ. Τατούλη σχετικά με την αποφυλάκιση των πρωταιτίων της Δικτατορίας, του υπενθυμίζουμε τα όσα δήλωσε το Μάϊο του 1996 από το βήμα της Βουλής, ο αείμνηστος και επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπερασπιζόμενος την άποψη του για την αποφυλάκιση των πρωταιτίων της Δικτατορίας: «Η Δημοκρατία δεν είναι εκδικητική. Κύριε Υπουργέ, εγώ μέσα μου πιστεύω απόλυτα ότι στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχει ωριμάσει η άποψη της επιείκειας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Δημοκρατία είναι μεγαλόψυχη και η Δημοκρατία συγχωρεί».

Ίδια ακριβώς ήταν και η άποψη που κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Λεντάκης ως εκπρόσωπος του κόμματος της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά.

Κατηγορείτε κ. Νίκα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά ως «φιλο-Χουντικούς»;

Σε ό,τι αφορά τα όσα αναφέρετε για τον επί σειρά ετών Αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημότη Καλαμάτας κ.Γεώργιο Μπουλούκο, ο οποίος υπηρέτησε με ευθύνη τη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η απάντηση μας είναι ότι η πολιτική αθλιότητα και η αχαριστία σας δεν έχουν όρια.

Ο κ.Μπουλούκος ουδέποτε κατέθεσε ως μάρτυρας της «Χρυσής Αυγής». Γιατί άραγε φοβάστε να αναφέρετε το όνομα του στην ανακοίνωση σας;

Η «Χρυσή Αυγή» κ.Νίκα δεν είναι κόμμα της ακροδεξιάς, όπως γράφετε στην ανακοίνωση σας. Είναι εγκληματική οργάνωση. Μην προσπαθείτε να παραποιήσετε την απόφαση της Δικαιοσύνης και να επωάσετε το «αυγό του φιδιού» στην Πελοπόννησο.

Επισημαίνουμε τρία σημεία στο δελτίο τύπου της παράταξης σας…!! από τα οποία προκύπτει ξεκάθαρα ο πανικός σας και η πολιτική παραζάλη στην οποία βρίσκεστε.  

  • Γιατί ασχολείστε τόσο πολύ κ.Περιφερειάρχα και αναρωτιέστε πόσοι σύμβουλοι…απέμειναν στην παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου»; Μήπως  το σχέδιο το γνωστό σε εσάς, σχέδιο της αποστασίας απέτυχε;
  • Γιατί κ.Νίκα κρύβεστε πίσω από την παράταξη σας και για όλα όσα συκοφαντικά και ψευδή λέτε εναντίον του Πέτρου Τατούλη, δεν αναλαμβάνετε εσείς προσωπικά την ευθύνη;
  • Σε ό,τι αφορά τον πολιτικό επίλογο της «Νέας Πελοποννήσου» και του Πέτρου Τατούλη δεν είναι δική σας αρμοδιότητα να το αποφασίσετε. Η «Νέα Πελοπόννησος» και ο Πέτρος Τατούλης θα είναι παρόντες στις επόμενες εκλογές!! Εσείς θα είστε κ.Νίκα;

Υγ. Μας οφείλετε και μία απάντηση κ.Περιφερειάρχα. Γιατί άραγε «μισούσατε και αντιμετωπίζατε εχθρικά» τον κ.Τατούλη από το 2010, όπως έχετε δηλώσει δημόσια στο Περιφερειακό Συμβούλιο;”