ΚοινωνίαΑρχείο

Φόβος και τρόμος στη Νέα Κίο: Επιτίθενται σε παιδιά, ξεπαστρεύουν γάτες, διαλύουν περιουσίες

Ανασφάλεια, φόβος και οργή είναι οι τρεις λέξεις που περιγράφουν το πώς νιώθουν κάτοικοι και επισκέπτες της Νέας Κίου που είχαν την ατυχία να βρεθούν αντιμέτωποι με αγέλη σκύλων που έχει τρομακρατήσει την περιοχή και διαλύει ότι βρεθεί στο πέρασμά της.

Οι επιθέσεις σε ανυποψίαστους ή και υποψιασμένους πολίτες αμέτρητες. Δεκάδες καταγγελίες κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη αγέλη αδέσποτων σκυλιών που έχει γίνει φόβος και τρόμος για αρκετό κόσμο.

«Έχω δεχθεί δυο φορές επίθεση από την αγέλη στον βάλτο» μας αναφέρει περιστασιακός επισκέπτης της περιοχής.

«Προχθές το βράδυ, η γνωστή η αγέλη των αδέσποτων σκυλιών έκανε επίθεση στην κόρη μου. Ευτυχώς για αυτή στο πάρκινγκ του μαγαζιού μας. Τρέχοντας πρόλαβε και άνοιξε την πόρτα του σπιτιού και μπήκε μέσα ακολουθώντας την βέβαια αυτά μέχρι εκεί. Εάν το παιδί δεν ήταν τόσο μεγάλο, να αντιδράσει και να τρέξει γρήγορα χωρίς να τα χάσει, θα το είχαν κυριολεκτικά φάει», καταγγέλει ο Βαλσαμής Ελμαλιώτης, κατοικος Νέας Κίου.

«Αυτό έχει τύχει και στην δικιά μου κόρη 3 φορές. Τις δυο πρώτες φορές και εγώ αλλά και η σύζυγος μου ειμασταν στην δουλειά μας. Το παιδί έτρεξε στο σπίτι μας και την πήγε σχολείο ή αδερφή μου. Και την τελευταία φορά την έσωσε μιας γείτονισσάς μας ο σκύλος», προσθέτει ένας άλλος κάτοικος του χωριού.

Εκτός όμως από τις επιθέσεις σε ανθρώπους αναφέρονται και επιθέσεις σε άλλα ζώα: «Μου έφαγαν την γατουλα μου. Ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει. Έχω δεχτεί και η ίδια επίθεση στην παραλια», σημειώνει μια ακόμα περίοικος.

Πολλές είναι οι καταγγελίες και για καταστροφές σε περιουσίες: «Πιο αργά το ίδιο βράδυ, κυνηγώντας αυτά όπως φαίνεται κάποια γάτα, έκαναν μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητο. Η γατούλα όπως φαίνεται είχε μπει κάτω απ’ το αυτοκίνητο και αυτά στην προσπάθειά τους για να την πιάσουν έγδαραν σε μεγάλο βαθμό και από τις δυο πλευρές τα φτερά του αυτοκινήτου, ξήλωσαν τις ποδιές και έφαγαν πολλά καλώδια προκαλώντας μεγάλη ζημιά στα ηλεκτρονικά του. Και αυτό έξω απ’ το σπίτι μας», συμπληρώνει ο Βαλσαμής Ελμαλιώτης, παραθέτωντας σχετική εικόνα από τη ζημιά που προκλήθηκε.

Αγέλη σκύλων Νέα Κίος

 

Ιδιοκτήτης τεσσάρων σκυλιών και ο ίδιος καλεί τους αρμόδιους να κάνουν κάτι για να λύσουν το πρόβλημα διότι έχουν γίνει πολλές επιθέσεις σε παιδιά και μεγάλους, καθώς και υλικές ζημιές σε περιουσίες.

Φώτο αρχείου