ΚοινωνίαΑρχείο

Καιρός: Έρχεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας – Πότε θα χτυπήσει την Αργολίδα

Νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά αναμένεται για σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τη δυτική Ελλάδα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. 

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές και τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά βελτιωμένος καιρός, μετά το μεσημέρι όμως θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια, σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας κυρίως από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι, στα πελάγη 7 μποφόρ.

Ανατολική Πελοπόννησος – Αργολίδα

Στην ανατολική Πελοπόννησο η κακοκαιρία θα φτάσει τη νύχτα της Παρασκευής 11 προς Σάββατο 12 Δεκεμβρίου αρχικά με νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα φέρουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην Αργολίδα, τα ξημερώματα του Σαββάτου πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές. 

Ανεμοι: Nοτιοδυτικοί 3 με 5, από το απόγευμα 5 με 6, με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ στα νότια σε 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Το Σαββατοκύριακο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα. Βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και πιθανώς στα ανατολικά να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας από τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές.

Φώτο: Θάνος Κομνηνός