ΟικονομίαΑρχείο

Κρανιός ιχθυοκαλλιέργειας το αλανιάρικο μυλοκόπι του Μπαρού

Μετά το σάλο που ξέσπασε από την καταγγελία του ιχθυολόγου Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου, ότι το Μυλοκόπι που διατείνεται ότι πουλάει σε εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου είναι ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας που ονομάζεται Κρανιός, με σημερινή του ανακοίνωση το γραφείο τύπου του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου – Ερμιονίδας παραδέχεται ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι πράγματι Κρανιός ιχθυοκαλλιέργειας.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και το Εργατικό Κέντρο δέχθηκε πυρά από πολλές πλευρές, όπως από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δ. Δρούγκα, ότι «Λειτουργεί συνεπώς σαν κέντρο διασκεδάσεων και σαν μπακάλικο».

Η αρχική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου που καλούσε τους εργαζόμενους να ψωνίσουν ανέφερε ότι «στις 10 και 11 Δεκεμβρίου πρόκειται να διαθέσει «εκλεκτής ποιότητας ψάρι μυλοκόπι σε τιμή απόλυτης προσφοράς 7,50€ το κιλό».

Σήμερα Παρασκευή, μετά από όσα προηγήθηκαν το Εργατικό Κέντρο αναφέρει:
«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου οφείλει να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους προς αποφυγή άρσης  πάσης παρεξηγήσεως ότι η συγκεκριμένη δράση που αφορούσε την διάθεση του συγκεκριμένου ψαριού ότι είναι κρανιός ιχθυοκαλλιέργειας όπως το είχαμε τονίσει επανειλημμένως σε όσους είχαν ενδιαφερθεί για το συγκεκριμένο ψάρι».

Πριν τη σημερινή διευκρίνηση του Εργατικού Κέντρου, ο Πρόεδρος Ραφαήλ Μπαρού, με δηλώσεις του στο anagnostis είχε πει:
«Είναι κατηγορία της οικογένειας μυλοκόπι, μιλήσαμε με την εταιρεία. Η καλύτερη κατηγορία μυλοκόπι. Είναι ιχθυοτροφείου και το λέμε. Δεν μπορεί να είναι ανοιχτής θάλασσας τόσο μεγάλο. Θα έκανε 20 ευρώ το κιλό».

Ο ιχθυολόγος που έκανε την καταγγελία έκανε τα παρακάτω ερωτήματα:
«Τί Εργατικό Κέντρο είναι αυτό όταν λέει ψέματα σε εργάτες και άνεργους;
Το ψάρι που θα πουλήσουν δεν είναι ΜΥΛΟΚΟΠΙ εκλεκτής ποιότητας αλλά ΚΡΑΝΙΟΣ ιχθυοκαλλιέργειας ψάρι κλουβίσιο και όχι αλανιάρικο για ποια εκλεκτή ποιότητα μιλάμε;
Όποιος άνθρωπος θέλει μπορεί να αγοράσει τα ψάρια αυτά αλλά θα πρέπει να ξέρει και την αλήθεια τι αγοράζει. Ελεύθερη αγορά λέμε κύριοι, αλλά τι ελεύθερη αγορά είναι αυτή με ψεύτικη ονομασία εμπορεύματος;
Τι Εργατικό Κέντρο είναι αυτό που στηρίζει εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών και όχι τους ντόπιους ψαράδες, αφού πουλάει ψάρια κλουβίσια;
Για ποια σούπερ προσφορά μιλάτε με ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας στα 7.5 ευρώ το κιλό όταν τα σούπερ μάρκετ πουλάνε ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας μέχρι και 4 ευρώ το κιλό;».