ΟικονομίαΑρχείο

Γιατί Αργολίδα και Αρκαδία πληρώνουν ακριβότερα τις ζημιές στο αυτοκίνητο

Η Φωκίδα, η Αργολίδα και η Αρκαδία πληρώνουν ακριβότερα τις ζημιές στο αυτοκίνητο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών από τα συμβόλαια αστικής ευθύνης οχημάτων καθώς αυτές οι τρεις περιοχές έχουν μεγαλύτερο μέσο όρο κόστους ανά ζημιά στον κλάδο.

Όπως γράφει ο Νίκος Μωράκης στο insurancedaily.gr, στην Φωκίδα καταγράφεται το μεγαλύτερο μέσο κόστος ζημιάς ανά νομό, το οποίο ανέρχεται σε 2.173€ και ακολουθούν η Αργολίδα με 1904€, η Αρκαδία με 1.887€, τα Δωδεκάνησα με 1.680€, η Δράμα με 1.678€ και η Κοζάνη με 1.629€. Σε σχέση με την Αττική όπου το κόστος φτάνει στα 1.308€ το μέσο κόστος στην Φωκίδα είναι 39,9% μεγαλύτερο.

Αντίθετα σε Φλώρινα, Κιλκίς και Ευρυτανία καταγράφεται το μικρότερο μέσο κόστος ζημιάς, με την τελευταία περιοχή να έχει μέσο κόστος 929€, όταν στη Φωκίδα είναι υπερδιπλάσιο.

 Μέσο κόστος ζημιάς στον κλάδο οχημάτων ανά νομό το 2019

 

 Μέσο κόστος ζημιάς στον κλάδο οχημάτων ανά νομό το 2019

 

Η συχνότητα ανά νομό

Σε Αττική, Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ζάκυνθο η συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων υπερβαίνει το 6. Σε όλες τις περιοχές της Κρήτης και σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Αιτωλοακαρνανία, Εύβοια, Βοιωτία, Κόρινθο, Κυκλάδες, Χίο, Μεσσηνία ξεπερνά το 5.

Στον αντίποδα το μικρότερο δείκτη τροχαίων ατυχημάτων παρουσίασαν οι νομοί Ροδόπης , Γρεβενών, Λέσβου και Σάμου, που ο δείκτης είναι ανάμεσα στο 3-3,9.

Οι περισσότερες περιοχές όπως αποτυπώνεται και στο επόμενο γράφημα με τις μπάρες έχουν συχνότητα 4-4,9.

Συχνότητα τροχαίων ανά περιοχή (2019):

 Συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων ανά περιοχή (2019)

 

 Συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων ανά περιοχή (2019)