ΠολιτικήΑρχείο

Γκιόλας: Ο Προϋπολογισμός 2021 ομολογεί την παταγώδη αποτυχία της Κυβέρνησης (Βίντεο)

Στην ομιλία του στη Βουλή κατά την συζήτηση για τον Προυπολογισμό του 2021, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας κατέγραψε με σαφήνεια την τραγική κατάσταση που, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει περιέλθει η Οικονομία της χώρας από τις αποφάσεις του Κυβερνητικού επιτελείου.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

  • Η ύφεση καλπάζει στο 11,7% με οδυνηρά αποτελέσματα για τον κόσμο της εργασίας.
  • Πλήρης εγκατάλειψη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με συνέπεια δραματική αύξηση κρουσμάτων και θανάτων.  Αποδεικνύεται φενάκη η δήθεν αύξηση των ΜΕΘ. Το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων ματαιώνονται. Μένουν έκθετοι και απροστάτευτοι ασθενείς από σοβαρές παθήσεις. Αναμενόμενη και δίκαιη η αγανάκτηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Παντελής αδιαφορία για την Δημόσια Εκπαίδευση. Κλειστά σχολεία, προβληματική τηλεκπαίδευση, ανεκμετάλλευτοι οι χώροι για αποσυμφόρηση των τάξεων.
  • Προκλητική αδιαφορία επίσης  για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφέθηκαν στο έλεος της πανδημίας οι καθημερινά μεταφερόμενοι στις δουλειές τους.
  • Σε αφανισμόοδηγούνται μαθηματικάοι  περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις  λόγω έλλειψης επαρκών ενισχύσεων.  Στρατιές ανέργων, με ταυτόχρονη μείωση των επιδομάτων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη την ομιλία του Γ. Γκιόλα: