ΡεπορτάζΑρχείο

ΚΤΕΛ: Οι οδηγοί έβγαιναν και ο κλέφτης έμπαινε στα λεωφορεία για να κλέψει. Μετά πήρε το πρωινό για Αθήνα

Επάγγελμα είχε κάνει τις διαρρήξεις σταθμευμένων λεωφορείων ένας 37χρονος (ημεδαπός), και μέσα σε μία μέρα κατάφερε να μπει σε τρία λεωφορεία και να επιχειρήσει να παραβιάσει άλλα πέντε. Τις κινήσεις του όμως – χωρίς να το ξέρει – κατέγραφαν κάμερες παρακολούθησης.

Όλα αυτά συνέβησαν στην Καλαμάτα, προκαλώντας αναστάτωση σε ιδιοκτήτες και οδηγούς, όταν ανακάλυψαν πώς έκαναν …φτερά τα χρήματα που είχαν μέσα στα αυτοκίνητα, καθώς και διάφορα έγγραφα.

Ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα από την 9.12.2020 έως και την 10.12.2020, παραβίασε τρία λεωφορεία. Επιπλέον, όπως προέκυψε  προσπάθησε να παραβιάσει πέντε ακόμη σταθμευμένα λεωφορεία.

Σε κινητοποίηση που έγινε τελικά ο 37χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας στη Νέα Πέραμο, σε συνεργασία με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής. Βρέθηκαν επάνω του μέρος των χρημάτων και των εγγράφων που είχε κλέψει βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Όπως αποκαλύφθηκε ο δράστης, αφού διέρρηξε το προηγούμενο  βράδυ τα τρία λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και έκλεψε 575 ευρώ, επιβιβάστηκε στο πρωινό λεωφορείο της Πέμπτης για την Αθήνα.