ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ο «Αντώνης Τρίτσης» σώζει από πλημμύρες Ναύπλιο και Αγία Κυριακή

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εντάσσεται το μεγάλο έργο της αποχέτευσης ομβρίων για το Ναύπλιο και την Αγία Κυριακή. Πρόκειται για ένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 2.060.000 ευρώ.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά: α) στον κεντρικό συλλεκτήρα ομβρίων της πόλης του Ναυπλίου και β) στον κεντρικό συλλεκτήρα της περιοχής «Αγίας Κυριακής» του Ναυπλίου.

Εργασίες για αποκατάσταση του δικτύου ομβρίων γίνονται και στον κόμβο της Πειραιώς, που κατασκευάζεται στο λιμάνι, όπου κατά τη διάρκεια των εργασιών που είναι σε εξέλιξη ανακαλύφθηκε πως μεγάλο τμήμα του ήδη υπάρχοντος δικτύου ομβρίων, όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια της εκσκαφής μετά από έλεγχο, δεν λειτουργούσε!

Αυτό, έγινε γνωστό πριν μερικές εβδομάδες στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ναυπλιέων, όπου ανακοινώθηκε η αντικατάσταση μεγάλου τμήματος του δικτύου ομβρίων, για τον παραπάνω ακριβώς λόγο. Εργασίες οι οποίες μαζί με όλα τα παρεπόμενα κοστίζουν στο δήμο Ναυπλιέων 103.000,00 € μαζί με Φ.Π.Α.