Site icon Αρχείο anagnostis.org

«Έπεσαν» οι WC του κάστρου της Λάρισας

Τουαλέτες Κάστρου του Άργους

Ποτέ μια πόλη με τόσο μακραίωνη ιστορία δεν έχει απαξιωθεί από εκείνους που θα έπρεπε να την προστατεύουν.

Όταν ξεκίνησε να κατασκευάζεται μια WC μέσα στον αρχαιολογικό χώρο του δυτικού τείχους του κάστρου της Λάρισας, μέρος του οποίου έχει καταπατηθεί και από το Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, και με θέα στην πόλη του Άργους, οι μόνες αντιδράσεις υπήρξαν από τον έντυπο «Αναγνώστη Πελοποννήσου», υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί δίπλα από το κάστρο να φαίνονται σε πρώτο πλάνο από το Άργος έως το Ναύπλιο!

Τα χρόνια πέρασαν, οι τουαλέτες έμειναν, κλειδωμένες και αχρείαστες μέχρι πριν λίγο, όταν φίλοι του Άργους σε περίπατό τους στο κάστρο συνειδητοποίησαν ότι οι τουαλέτες είχαν διαρρηχτεί.

Η κλειδαριά στην πόρτα έχει σπάσει και κάποιοι βρήκαν καταφύγιο μετά από βροχή, αν κρίνει κανείς από ένα μακό ξεχασμένο, κρεμασμένο πάνω σε μια πόρτα, προφανώς για να στεγνώσει. Ευτυχώς οι ζημιές είναι ασήμαντες, όμως το επόμενο βήμα θα είναι η καταστροφή των τουαλετών. Το κάστρο αντιστάθηκε, όμως οι WC «έπεσαν» στα χέρια των βαρβάρων. Αλήθεια, πόσο καιρό έχει να επισκεφτεί το κάστρο αρχαιολόγος ή έστω φύλακας αρχαιοτήτων;

(Φωτογραφίες Μπέττυ Καρ.)

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version