ΚοινωνίαΑρχείο

Πεταλίδι: 47 κάτοικοι ζητούν κόμβους αναστροφής στον νέο δρόμο Ριζόμυλος – Κορώνη

Υπόμνημα προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα υπέβαλαν συνολικά 47 κάτοικοι και ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή του Πεταλιδίου, ζητώντας την δημιουργία κόμβων αναστροφής στον νέο επαρχιακό δρόμο ΡιζόμυλοςΚορώνης, προκειμένου να έχουν, όπως δηλώνουν, πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους.

«Ο μοναδικός κυκλικός κόμβος που υπήρχε καταργήθηκε και στη θέση του δημιουργείται σταυροειδής κόμβος άκρως επικίνδυνος που ταυτόχρονα δεν διευκολύνει τις γύρωθεν ιδιοκτησίες, ούτε και την δυνατότητα πρόσβασης και αναστροφής των κατοίκων του Πεταλιδίου» αναφέρεται στο σχετικό υπόμνημα, στο οποίο οι υπογράφοντες συντάκτες του καλούν τον περιφερειάρχη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, «µε στόχο την εύρυθμη λειτουργία της νέας επαρχιακής οδού (…) να προβείτε στην κατασκευή τουλάχιστον δύο κυκλικών κόμβων κατά µήκος του τµήµατος της επαρχιακής οδού».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισημαίνει ότι έχει κατ’ επανάληψη συναντηθεί με τους ενδιαφερόμενους, τονίζοντάς τους κάθε φορά ότι «μελέτες που είναι συγκεκριμένες δεν αλλάζουν ή εν πάση περιπτώσει αλλάζουν πολύ δύσκολα».

Ο περιφερειάρχης σημειώνει ότι θα πρέπει «να αφήσουμε το έργο να προχωρήσει και θα εξετάσουμε τι διορθωτική παρέμβαση μπορούμε, αν μπορούμε, να κάνουμε -καθώς το έργο έχει δύσκολα γεωμετρικά στοιχεία».

Το υπόμνημα των 47 κατοίκων, μεταξύ των οποίων ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Παναγιώτης Γιαννόπουλος και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Πεταλιδίου Παναγιώτης Θεριός, Αχλαδοχωρίου Γιώργος Τσικρικάς και Λυκίσσας Νίκος Πανταζόπουλος, μπορείτε να το δείτε εδώ.