ΚοινωνίαΑρχείο

Κατάρρευση – καμπανάκι για το Ναύπλιο: Οι αντοχές κτηρίου και περιοίκων λιγοστεύουν

Από θαύμα, ίσως και χάρη στο lockdown, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός σήμερα στην οδό Μυλλέρου, στο Μεταξουργείο όπου κατέρρευσε οροφή από εγκαταλειμμένο κτήριο, μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Μια περίπτωση που θυμίζει αρκετά αυτή της οδού Όθωνος στο Παλιό Ναύπλιο όπου ένα ακόμα εγκαταλειμμένο στην τύχη του κτήριο, αντιμετωπίζει τον ίδιο κίνδυνο.

Το νεοκλασικό ερείπιο στην οδό Όθωνος 11 έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), που έχει την ευθύνη για τη συντήρησή του.

Κατά καιρούς έχουν γίνει υπομνήματα από περιοίκους που επισημαίνουν τον κίνδυνο κατάρρευσης, όσο και τον κίνδυνο τραυματισμού.

Πρόκειται για ένα κτίριο στον παραδοσιακό ιστό της πόλης, κοντά στην παραλιακή οδό Μπουμπουλίνας που θα πρέπει να διασωθεί και, στη συνέχεια, να αποδοθεί για χρήση με ευθύνη του Δημοσίου, όπου και ανήκει.

Τις παρακάτω φωτογραφίες παραθέτει ο δημοσιογράφος Γιάννης Γαλανόπουλος, ο οποίος διαμένει στην ίδια γειτονιά και όπως παρατήρησε «κάτι …κινείται τον τελευταίο καιρό γύρω από το εν λόγω οίκημα», προειδοποιώντας τους αρμόδιους να βιαστούν καθώς οι αντοχές του κτηρίου και των περιοίκων λιγοστεύουν.

Κατάρρευση οροφής εγκαταλειμμένου κτηρίου στο Μεταξουργείο

 

Παλιό κτήριο στην οδό Όθωνος στο Ναύπλιο κινδυνεύει με κατάρρευση

 

Παλιό κτήριο στην οδό Όθωνος στο Ναύπλιο κινδυνεύει με κατάρρευση