ΚοινωνίαΑρχείο

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η άγνωστη απόπειρα αυτοκτονίας στην Σπάρτη και ο εγκλεισμός στο “κολαστήριο” της Τρίπολης

Στο τελευταίο στάδιο βρίσκεται η έκδοση του βιβλίου της Μαργαρίτας Θεοδωράκη «Οι αναμνήσεις ενός κοριτσιού» και μία από τις αποκαλύψεις που περιέχει, σοκάρει. 

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο εκδότης Νίκος Καρατζάς, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη απέτυχε να αυτοκτονήσει μετά από συναυλία της στη Σπάρτη το 2013. Με την άδεια του Μίκη, οι Αστυνομικοί την απήγαγαν από τη Σπάρτη και την οδήγησαν στο Ψυχιατρείο της Τρίπολης όπου παρέμεινε για 24 ώρες.

Όπως λέει ο εκδότης του «Ιανού» Νίκος Καρατζάς σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα»: «Το περιστατικό έγινε τότε που με τη Λαϊκή Ορχήστρα είχαν πάει στο θέατρο της Σπάρτης, το καλοκαίρι του 2013. Έγινε μια συναυλία με την ορχήστρα και μάλλον δεν ήταν εκεί ο Μίκης. Θα σου διαβάσω λοιπόν όπως ακριβώς η ίδια τα γράφει: «Απόπειρα αυτοκτονίας στη Σπάρτη και κατόπιν η απαγωγή μου στο ξενοδοχείο από αστυνομικούς, οι οποίοι με έχωσαν στο ψυχιατρείο-κολαστήριο της Τρίπολης ευτυχώς μόνο για 24 ώρες»», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζάς.

Το θέμα της επικαιρότητας είναι το βιβλίο της Μαργαρίτας που πρόκειται να κυκλοφορήσει ο Ιανός. «Ο τίτλος είναι «Οι αναμνήσεις ενός κοριτσιού». Ο τίτλος τα λέει όλα. Οι σελίδες είναι γεμάτες από τον πατέρα της. Σε έναν μεγάλο κύκλο ζωής. Από την παιδική της ηλικία μέχρι την πρόσφατη ζωή της. Ενα βιβλίο γεμάτο αγάπη, συγκινητικές αλλά και συγκλονιστικές στιγμές με την οικογένειά της και τον Μίκη».

Η ίδια αναφέρει για το περιστατικό:  «Δυστυχώς είναι και αυτό ένα από τα κεφάλαια του βιβλίου… Απόπειρα αυτοκτονίας στη Σπάρτη και κατόπιν η απαγωγή μου στο ξενοδοχείο από αστυνομικούς, οι οποίοι με έχωσαν στο ψυχιατρείο-κολαστήριο της Τρίπολης ευτυχώς μόνο για 24 ώρες».

Στο βιβλίο δεν εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην απόπειρα αυτοκτονίας…