Site icon Αρχείο anagnostis.org

Προσοχή! Σε ισχύ έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων στην ανατολική Πελοπόννησο

Πλημμύρα Ναύπλιο

Σε ισχύ παραμένει Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων μέχρι σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, με την Πολιτική προστασία να απευθύνει ισχυρή σύσταση για αποφυγή αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με όλους τους συναρμόδιους φορείς που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους κατοίκους των περιοχών: 

α. Την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, την Ανατολική Θεσσαλία (κυρίως τη Μαγνησία), τις Σποράδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι.

β. Την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα Δωδεκάνησα και κατά διαστήματα τις Κυκλάδες, μέχρι αργά το απόγευμα.

γ. Την Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες και μέχρι αργά το βράδυ.

Οι κάτοικοι καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

• Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

• Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Επίσης: 

Exit mobile version