ΑθλητισμόςΑρχείο

«Γλυκιά ήττα» για τον Ολυμπιακό που προκρίθηκε στους 32 του Europa League

Έχοντας τερματίσει τρίτος στον όμιλό του στο Champions League, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους 32 του Europa League παρά την ήττα 2-0 από την Πόρτο στις 9/12.

Η πρόκριση των ερυθρόλευκων δεν κρίθηκε μόνο από το δικό τους αποτέλεσμα αλλά σε συνάρτηση με την απόδοση της Μαρσέιγ. ’Ετσι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης παρά την ήττα του με 2-0 από την Πόρτο,  χάρη στη νίκη 3-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μαρσέιγ. 

Σε έναν Ολυμπιακό λειψό από τις απουσίες των Βαλμπουενά, Μπρούμα, Χασάν και Ντρέγκερ, ήρθε να προστεθεί και η υποχρεωτική παραμονή του Φορτούνη στον πάγκο λόγω ενοχλήσεων στον οπίσθιο μηριαίο.

Η Πόρτο κέρδισε πέναλτι στο 10ο λεπτό μετά από μακρά διαβούλευση του διαιτητή με την ομάδα του VAR που οδήγησε στην τιμωρία του Χοσέ Χολέμπας για το απλωμένο χέρι του.

Έτσι, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Οτάβιο, η Πόρτο άνοιξε το σκορ ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το βαθμό δυσκολίας για τους γηπεδούχους οι οποίοι πέντε λεπτά αργότερα έχασαν μια πολύτιμη ευκαιρία για ισοφάριση από τα πόδια του Μασούρα.

Ωστόσο, με τη συνεχή πίεση του Ολυμπιακού επί της Πόρτο να μην φέρνει αποτέλεσμα, ο Μαρτίνς πήρε την απόφαση να περάσει ο Φορτούνης στον αγωνιστικό χώρο, αντικαθιστώντας τον Καμαρά.

Και παρόλο που οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με την «εφεδρική» ενδεκάδα, οι ερυθρόλευκοι όχι μόνο δεν μπόρεσαν να επικρατήσουν, αλλά έχασαν μια ακόμη ευκαιρία για ισοφάριση στο 54’ με τον Φορτούνη και δέχθηκαν ένα ακόμη γκολ στο 77’ έπειτα από ξαφνική επίθεση της Πόρτο, με τον Ουρίμπε να νικά τον Σα και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση ενόψει των νοκ-άουτ, ο προπονητής της Πόρτο Σέρτζιο Κονσεϊσάο είχε αποφασίσει να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς παίκτες. Ωστόσο, οι νεαροί εφεδρικοί του κράτησαν αποτελεσματικά τον Ολυμπιακό πίσω και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στο άδειο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης. «Εξουδετερώσαμε τα πλεονεκτήματά τους και αυτό ήταν το κλειδί για αυτό το παιχνίδι», δήλωσε ο Conceicao.

«Δεν ήταν ο πρώτος στόχος όσο το γεγονός ότι καταφέραμε να επιβάλουμε το παιχνίδι μας σε μια σκληρή πλευρά – όχι κάτι εύκολο σε αυτό το γήπεδο».

Η πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League αυτή τη σεζόν σίγουρα επηρεάστηκε από τα αρκετά κρούσματα COVID-19 μεταξύ των κορυφαίων παικτών της ομάδας, αλλά ο προπονητής Πέδρο Μαρτίνς δεν ήθελε να το χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία για την κακή τους απόδοση. «Είχαμε δυσκολίες που δεν ξεπεράσαμε», δήλωσε ο πρώην βοηθός προπονητή της Πόρτο. «Το σημερινό παιχνίδι ήταν όπως όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια μας φέτος στην Ευρώπη. Προδώσαμε το παιχνίδι μας κάνοντας διαδοχικά λάθη και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι όταν ρισκάραμε. Στο εξής, πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και να παίξουμε με περισσότερη φρεσκάδα».

Η κλήρωση για τους ομίλους του Europa League θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου στη Νιόν της Ελβετίας και για τον Ολυμπιακό αναμένεται να είναι πολύ «δύσκολη» καθώς συμμετέχουν ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Άγιαξ, η Άρσεναλ και η Τότεναμ – που σύμφωνα με τους ειδικούς του αθλητικού στοιχήματος της bwin για το Europa League 2020/2021 είναι φαβορί για τον τίτλο. Αυτά λοιπόν τα μεγαθήρια είναι πολύ πιθανό να βρεθούν «εμπόδιο» στο δρόμο του Ολυμπιακού, ο οποίος συγκαταλέγεται στους «ανίσχυρους» της διοργάνωσης μαζί με ομάδες όπως η Ντιναμό Κιέβου, ο Ερυθρός Αστέρας και η Κράσνονταρ.