ΡεπορτάζΑρχείο

Καλαμάτα: Θύελλα από την επίσκεψη της Μαρέβας εν μέσω lockdown

Θύελλα αντιδράσεων και σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα έχει προκαλέσει η επίσκεψη αστραπή της Μαρέβας Μητσοτάκη στην Καλαμάτα, μαζί με στελέχη του οίκου Dior. 

H σύζυγος του πρωθυπουργού εν μέσω Lockdown χθες 15 Δεκεμβρίου, εξασφάλισε ειδική άδεια από την Πολιτική Προστασία και ταξίδεψε στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα συνοδεύοντας στελέχη του οίκου μόδας Dior.

Εκεί άνοιξε με ειδική άδεια το Μουσείο Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Καρέλια», το οποίο επισκέφθηκαν, προκαλώντας θύελλα σχολίων και αντιδράσεων, αφού το Μουσείο λόγω lockdown, παραμένει κλειστό για τον κοσμάκη! Χαρακτηριστικό ήταν το ερώτημα το οποίο ειρωνικά τίθονταν από πολλούς, και αφορούσε στο SMS που έστειλε η κ. Μητσοτάκη για να μεταβεί στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, ο οίκος Dior μελετά το σχεδιασμό φορεσιάς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821(!) και αυτός ήταν ο λόγος της επίσκεψης, κάτι που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την άκρως σημαντική προσφορά του Μουσείου στη διατήρηση και ανάδειξη της ελληνικής φορεσιάς.

Απάντηση από το Μαξίμου

Στα σχόλια και τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την επίσκεψη της Μαρέβας Μητσοτάκη στην Καλαμάτα, έδωσαν συνεργάτες του πρωθυπουργού που μεταξύ άλλων επισημαίνουν: «Οφείλουμε να σημειώσουμε λοιπόν ότι η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη δεν πήγε στην Καλαμάτα για εκδρομή, αλλά κατόπιν της προβλεπόμενης έγγραφης άδειας από την Πολιτική Προστασία, συνοδεύοντας στελέχη του οίκου Dior, ενός από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, που ήρθαν στη χώρα μας προκειμένου να ερευνήσουν ύστερα από περιήγηση σε μουσεία, τη δυνατότητα η νέα τους collection το 2021 να έχει αναφορά στην Ελλάδα με αφορμή και τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία».