ΡεπορτάζΑρχείο

Ναύπλιο: Εφιάλτης στο φλεγόμενο εργοστάσιο – Οι στιγμές αγωνίας αμέσως μετά την έκρηξη (Βίντεο)

Στιγμές αγωνίας βίωσαν οι εργαζόμενοι του πυρηνελαιουργείου στο οποίο προκλήθηκε η εκκωφαντική έκρηξη σε καζάνι το οποίο προσγειώθηκε σε παρακείμενο χωράφι, αφού πρώτα εκσφενδονίστηκε σε ύψος περίπου 50 μέτρων. Εφιάλτης για τους εργαζόμενους της μονάδας ήταν η φωτιά που προκλήθηκε στη συνέχεια η οποία ευτυχώς σβήστηκε εγκαίρως χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής.

Την ίδια στιγμή με εγκαύματα στο στήθος και στα χέρια του νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αργολίδας ο αλλοδαπός εργάτης ο οποίος τραυματίστηκε χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

 

Η δεξαμενή πυρηνελαίου εξερράγη, με αποτέλεσμα να διασκορπιστούν και κομμάτια από μέταλλο, που τραυμάτισαν τον εργάτη ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν κοντά στη δεξαμενή.

Την εικόνα που παρουσιάζε το φλεγόμενο εργοστάσιο αμέσως μετά την έκρηξη μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

 

Τι συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης

Η έκρηξη προκλήθηκε σε πυρηνελαιουργείο που βρίσκεται λίγο έξω από το Ναύπλιο. Το καζάνι που ανατινάχτηκε άνοιξε τρύπα στην σκεπή των εγκαταστάσεων και στη συνέχεια εκφενδονίστηκε πολλά μέτρα μακριά καταλήγοντας σε παρακείμενο χωράφι, λίγα μέτρα από ένα φανοποιείο που βρίσκεται πλησίον στο εργοστάσιο. Η δεξαμενή έλιωσε από το οστικό κύμα.

Εργαζόμενοι σε παρακείμενες επιχειρήσεις πετάχτηκαν έξω τρομοκρατημένοι μετά την έκρηξη και αντίκρισαν πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις τους πυρηνελαιουργείου. Όπως ανέφερε αυτόπτης στην κάμερα του anagnostis σείστηκε ο τόπος. Όλοι πετάχτηκαν έξω από το θόρυβο και είδαν να ίπταται στον αέρα, σε ύψος 50 τουλάχιστον μέτρων το καζάνι του εργοστασίου, το οποίο έπεσε στο διπλανό χέρσο χωράφι. Ζημιές προκλήθηκαν σε κάποια καλώδια της ΔΕΗ.

 

Ο θόρυβος από την έκρηξη ήταν τόσο μεγάλος που ακούστηκε στο Ναύπλιο και τα γύρω χωριά, σηκώνοντας στο πόδι τους κατοίκους της περιοχής.

Στο σημείο βρέθηκαν εννέα πυροσβεστικά οχήματα και 20 πυροσβέστες από το Άργος και το Ναύπλιο, καθώς και ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργολίδας, Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, που φρόντισαν να μην επεκταθεί η πυρκαγιά.

 

Η τροχαία Ναυπλίου έκλεισε προσωρινά την Επαρχιακή Οδό Ναυπλίου – Νέας Κίου, για λόγους ασφαλείας.

Έρευνες προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια που οδήγησαν στο ατυχές συμβάν διεξάγονται από την Πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπλίου.