ΚοινωνίαΑρχείο

Έρχεται το «πληρώνω ό,τι πετάω» για τα απορρίμματα

Στις αρχές του 2021 έρχεται νέο νομοσχέδιο στη βάση του «πληρώνω ό,τι πετάω», σύμφωνα με όσα εξήγγειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης με στόχο να περιοριστεί η ταφή και να αυξηθεί η ανακύκλωση.

«Έτσι ώστε αυτοί που παράγουν λιγότερα σκουπίδια και ανακυκλώνουν, να επιβραβεύονται και να πληρώνουν λιγότερο», σημείωσε ο ίδιος.

Ως νούμερο ένα πρόκληση για το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το 2021, στο πλαίσιο της αναγκαίας μάχης όπως είπε για την ανάπτυξη, ο κ. Χατζηδάκης, έθεσε τις ιδιωτικοποιήσεις, παραπέμποντας στο προσεχές διάστημα τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, για την οποία όπως αποκάλυψε καταγράφεται ήδη μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Υπουργός έκανε ειδική μνεία στο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ, σημειώνοντας ότι θα χρηματοδοτηθεί με τα περισσότερα κονδύλια από ποτέ, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα λειτουργήσει και την επόμενη τριετία, ώστε να το αξιοποιήσουν και όσοι μείνουν εκτός τώρα.

«Θα ακολουθήσουν ακόμη μεγαλύτερα προγράμματα καθώς επιδιώκουμε να αντλήσουμε 3 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης μέχρι το 2023.Για αυτούς που μένουν απέξω θέλω να πω, ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα “τρέχει” ένα αντίστοιχο πρόγραμμα. Το ίδιο και το 2022. Το ίδιο και το 2023! Στόχος μας να επωφεληθούν έως και 5 φορές περισσότερα νοικοκυριά από όσα επωφελήθηκαν με όλα τα προηγούμενα προγράμματα», είπε ο κ. Χατζηδάκης.