ΚοινωνίαΑρχείο

Ο Χαρδαλιάς στέλνει τους «ιχνηλάτες» του κορωνοϊού στην Αργολίδα

Παράρτημα του Κέντρου ιχνηλάτησης με δύο υπαλλήλους θα λειτουργήσει στην Αργολίδα, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα από το Νίκο Χαρδαλιά σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην οποία συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολιδας Γιάννης Μαλτέζος.

Όπως αναφέρει ο Γ. Μαλτέζος: «Από την ευρεία τηλεδιάσκεψη με τον  Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο  Χαρδαλιά  όπου είχαμε την ενημέρωση για την πρόσληψη του εξειδικευμένου προσωπικού των 192 «ιχνηλατών» σε όλη την επικράτεια της χώρας για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες απαιτήσεις από την πανδημία». 

«Δύο εξ΄ αυτών έχουν διατεθεί για την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και θα βρίσκονται τοποθετημένοι στις κεντρικές μας υπηρεσίες στις 3 Ιανουαρίου», συμπληρώνει ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας.  

Οι «ιχνηλάτες» θα χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ελέγχου των ασθενών με κορωνοϊό και των στενών επαφών τους, καθώς επίσης θα συνδράμουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση κάθε είδους σχετικής υγειονομικής ή άλλης απειλής με σκοπό την άρτια στελέχωση του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων. 

Τα 192 άτομα που θα προσληφθούν θα τοποθετηθούν και στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων των 13 περιφερειών της χώρας. Θα υπογράψουν συμβάσεις για σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας οκτώ μηνών.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα κατανεμηθούν ως εξής:

Πίνακας ιχνηλάτες

 

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Πρέπει να αντέξουμε λίγο ακόμα, πολίτες, εργαζόμενοι και δομές. Και δουλεύουμε κάθε μέρα γι΄αυτό», καταλήγει ο κ. Μαλτέζος.

Γιάννης Μαλτέζος