ΚοινωνίαΑρχείο

Γαλλικά τα νεκρά πρόβατα που ξεβράστηκαν σε παραλία της Πελοποννήσου. Πώς βρέθηκαν εκεί;

Αρχίζει και ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τα νεκρά πρόβατα που ξεβράστηκαν σε παραλίες της Ηλείας, προκαλώντας αποτροπιασμό στους κατοίκους.

Τουλάχιστον 10 πρόβατα βρέθηκαν πνιγμένα στην παραλία της Ροβιάτας, τα περισσότερα μπροστά από την εκβολή του χειμάρρου Γκουρλέσα προς τη θάλασσα. Γύρω στα 5 – 6 βρέθηκαν και στην παραλία των Σαβαλίων, ενώ τα νεκρά ζώα έχουν έγιναν βορά σε αδέσποτα, πεινασμένα σκυλιά, τα οποία έφθασαν στην παραλία για να τραφούν.

Σοβαρές είναι οι ενδείξεις ότι τα νεκρά πρόβατα που ξεβράστηκαν κατά μήκος των παραλιών Ροβιάτας και Σαβαλίων είναι από τη Γαλλία, αφού το ένα και μοναδικό ζώο που έφερε το ενδεικτικό «σκουλαρίκι», είχε σφραγίδα «FR».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το στοιχείο αυτό καταδεικνύει ότι πιθανότατα τα άτυχα ζώα δεν ξεβράστηκαν από τον χείμαρρο Γκουρλέσα, αλλά πετάχτηκαν από πλοίο, έχοντας ήδη πεθάνει κατά τη μεταφορά τους.

Το ειδικό «σκουλαρίκι» το αντιλήφθηκε ο πρόεδρος Σαβαλίων, Δημοσθένης Καραφλός, ο οποίος το έβγαλε από το ζώο που το έφερε και βρέθηκε σε σήψη στην παραλία των Σαβαλίων.

 

Φώτο: patrisnews.com, Βίντεο: ilialive.gr